Connect with us

TENIS

Zălăuanca Gabriella Iosif a arbitrat la Europenele U 21 la tenis de masă

Gabriella Iosif a mai arbitrat la alte două Campionate Europene, ambele la categoria de vârstă juniori şi cadeţi. Însă, de această dată, zălăuanca a oficiat în premieră la un Campionat desfăşurat la categoria de vârstă tineret


La finele săptămânii trecute, în sala polivalentă “BT Arena” din Cluj-Napoca a avut loc Campionatul European U 21 la tenis de masă. A fost o competiţie de anvergură care a adunat cei mai buni sportivi de pe bătrânul continent, toţi venind la Cluj-Napoca cu gândul la o clasare pe podium.

Chiar dacă nu am avut reprezentant în rândul sportivilor, la acest European a fost prezentă Gabriella Iosif, în calitate de arbitru naţional. Sălăjeanca are experienţă la acest nivel, fiind arbitru la alte două Europene, în Portugalia (2017) şi Cluj-Napoca (2018), ambele la categoria de vârstă juniori şi cadeţi.

Gabriella Iosif a făcut parte din lotul de 38 de arbitri care au oficiat la Campionatul European U 21, 14 dintre aceştia fiind români. A fost un concurs cu multe meciuri frumoase, intense, iar sălăjeanca era în sală de la 9 dimineaţă şi până la 9 seara…

România a reuşit trei medalii la această ediţie prin Elena Zaharia (aur la simplu feminin), Andrei Istrate / Camelia Mitrofan (aur la dublu mixt) şi Darius Movileanu / Elena Zaharia (bronz la dublu mixt).

“A fost o experienţă frumoasă din care am avut de învăţat. Am acumulat şi mai multă experienţă, pentru că la un Campionat European este altceva, cerinţele sunt foarte multe”, ne-a spus Gabriella Iosif.

În acest an, arbitrul sălăjean a mai oficiat şi în primăvară la Campionatul Naţional de seniori, desfăşurat la Bucureşti, fiind şi observator la mai multe turnee de seniori din zona Transilvaniei.

Pentru Gabriella Iosif urmează un test important săptămâna viitoare, când va avea şansa să avanseze în cariera de arbitru.

“Mă pregătesc de examenul pentru arbitru internaţional, ce va fi săptămâna viitoare. Va fi un examen greu, cu 50 de întrebări în 60 de minute, pe o platformă creată de Federaţia Internaţională de Tenis de Masă”, ne-a spus arbitrul zălăuan.

Următoarele categorii ale arbitrilor de tenis de masă sunt Internaţional, Blue Badge şi Gold.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in TENIS