Connect with us

ARTE MARTIALE

FOTO. TerraKid Zalău cucereşte din nou Cupa României

Ar putea fi startul unei noi hegemonii, după ce clubul condus de Remus Cliţan a reuşit să se câştige această competiţie trei ani la rând, în 2018, 2019 şi 2020


Când vine vorba despre karate tradiţional la nivel de seniori, CS Terrakid Zalău este unul dintre cele mai puternice cluburi, din punct de vedere al rezultatelor. Nu există competiţii la care sportivii clubului condus de Remus Cliţan să nu pună mâna pe medalii. De fiecare dată, karateka pregătiţi în prezent de Cristian Duţă au reuşit să adune o salbă de medalii şi la fel au reuşit şi în weekend-ul trecut.

În perioada 10 – 11 septembrie, la Brăila a avut loc Finala Campionatului Naţional de Karate Tradiţional Fudokan pentru cadeţi, juniori, tineret şi seniori, dar şi Cupa României.

A fost o competiţie ce a reunit cei mai buni karateka din ţară, fiind prezenţi sute de sportivi din toate colţurile ţării. Din judeţul nostru a fost prezent doar Clubul Sportiv Terra Kid, iar aceştia nu au dezamăgit.

După eşecul de anul trecut de la României, CS Terrakid a venit încrezătoare că poate cuceri trofeul pe care l-a mai cucerit trei ani la rând între 2018 şi 2020. Şi aşa a şi fost. Elevii lui Cristian Duţă au cucerit Cupa României şi poate fi startul unei noi hegemonii.

Mai mult, karateka de la CS Terrakid Zalău au obţinut medalii importante la toate categoriile de vârstă, reuşind mai multe titluri naţionale, prin sportivii consacraţi deja la club, dar şi prin sportivii noim precum Cristian Mihăilă, Andrei Boraciu, Alexia Popescu, Alexandru Nicolae şi Aleandra Laioş, toţi reuşind medalii la această ediţia a Naţionalelor.

“Cristian Mihăilă este un sportiv de la care am aşteptări foarte mari în anii ce vor veni, având calităţi motrice excepţionale. Andrei Boraciu s-a integrat foarte bine în echipa de juniori, fapt pentru care am luat decizia ca această echipă să rămână formată aşa, având o evoluţie foarte bună. Alexandru Nicolae a evoluat la acest concurs pentru a aduce puncte cât mai multe clubului la categoria seniori, unde a câştigat două medalii. Alexandra Laioş s-a integrat foarte bine, ascultă toate sfaturile tehnice şi fizice pe care i le dau şi se antrenează la cel mai înalt nivel alături de veteranele Ilena şi Antonia”, spune antrenorul Cristian Duţă.

Antrenorul clubului zălăuan se arată încântat şi de evoluţia sportivilor consacraţi deja de la TerraKid, specificând şi faptul că a avut ceva emoţii în cadrul unei probe.

“Deja pentru Ilena şi Antonia, rezultatele pe plan naţional sunt reflex, munca depusă în sală şi atitudinea cu care se antrenează mă fac mândru că sunt antrenorul lor. Am avut emoţii la proba de kata echipe feminin la începutul acestui an, din cauza faptului că o pierdusem pe a noastră multiplă campioană Iulia Cliţan, dar Alexandra prin munca depusă şi atitudinea pe care o are la fiecare antrenament a făcut ca medalia de aur la această probă să devină o normalitate. Vreau să îl felicit pe Arthur Poamă pentru evoluţia pe care a avut-o la kata individual, chiar dacă nu a fost rezultatul pe care îl aşteptam cu toţii!”, a spus antrenorul de la TerraKid Zalău.

Cristian Duţă: “Cupa a revenit acasă”

“Cupa a revenit acasă. Deja este o tradiţie pentru noi! La categoria de vârstă 14 – 15 ani a mai participat şi Alexa Boengiu, care nu a avut o zi foarte bună şi a pierdut din primul meci, faţă de evoluţia spectaculoasă pe care a avut-o la campionatul de la Bucureşti! Mă bucură faptul că uşor-uşor, sportivii de la categoriile mai mici încep să se omogenizeze şi cât de curând se vor suda cu adevărat şi probele de echipă. Vreau să îi mulţumesc foarte mult colegului meu, dar mai bine zis fratelui meu Vlad Popescu pentru colaborarea impecabilă pe care o avem, sfaturile pe care ni le dăm unul altuia şi mai ales pentru energia pozitivă cu care ne antrenăm împreună cu aceşti sportivi minunaţi. Nu în ultimul rând, vreau să îi mulţumesc omului pentru care am un deosebit respect, Remus Cliţan, omul care înainte de orice calcul financiar, calcul organizatoric, îşi respectă şi îşi iubeşte sportivii din toată inima. Îi mulţumesc că este alături de noi din toate punctele de vedere şi abia aştept să stăm cu toţii la Zalău să ne pregătim pentru Campionatul Mondial ce va avea loc în Slovenia”, a concluzionat Cristian Duţă.

Pentru sportivii clubului condus de Remus Cliţan va urma Campionatul Mondial de Karate Tradiţional ce va avea loc în luna noiembrie, în Slovenia.

Rezultatele înregistrate de sportivii de la TerraKid Zalău

CADEŢI:

Vanessa Gherghiu – locul 4 kata echipe

Alexia Popescu – locul 4 kata echipe

Karina Toma – locul 4 kata echipe

Cristian Mihăilă – locul 4 kata echipe, locuk 4 enbu masculin

Andrei Boraciu – locul 4 enbu masculin

Rareş Govor – locul 2 enbu masculin, locul 4 kata echipe

Mihai Râmniceanu – locul 3 enbu masculin, locul 4 kata echipe.

JUNIORI:

Dragoş Ciobănaş – locul 2 enbu masculin, locul 1 kata echipe, locul 2 kumite echipe

Mihai Radu – locul 3 enbu masculin, locul 2 kumite echipe

Andrei Boraciu – locul 1 kata echipe

Luca Chirică – locul 1 Kata echipe, locul 2 enbu masculin, locul 2 kumite echipe, locul 4 kata individual.

TINERET:

David Anişoiu – locul 1 kata echipe, locul 3 enbu masculin, locul 2 kumite echipe

Eduard Vâlceleanu – locul 2 kata ind, locul 1 kata echipe, locul 2 kumite echipe, locul 3 enbu masculin

Alexandru Nicolae – locul 2 fuku-go, locul 1 kata echipe, locul 2 kumite echipe.

SENIORI:

Alexandru Nicolae – locul 3 enbu mixt, locul 3 enbu masculin

Alexandra Laioş – locul 4 kata ind, locul 3 enbu mixt, locul 1 kata echipe

Antonia Iacob – locul 2 kata ind, locul 3 fuku-go. locul 2 enbu mixt, locul 1 kata echipe

Ilena Benescu – locul 1 kata individual, locul 1 kata echipe, locul 1 enbu mixt.

Arthur Poama – locul 1 kata echipe, locul 3 enbu masculin, locul 2 enbu mixt,locul 2 kumite echipe

Vlad Popescu – locul 2 kata individual, locul 1 kata echipe, locul 1 enbu masculin, locul 2 kumite echipe

Cristian Duţă – locul 4 kata individual, locul 1 kata echipe, locul 1 enbu mixt, locul 1 enbu masculin, locul 2 kumite echipe.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in ARTE MARTIALE