Connect with us

Actualitate

Şi-a însuşit un telefon mobil, însă a fost identificat de poliţişti

La data de 14 septembrie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au identificat persoana bănuită de comiterea, la data de 5 iulie, infracțiunii de însușirea bunului găsit


În fapt, la data de 5 iulie, o femeie din comuna Agrij, aflându-se în zona centrală a municipiului Zalău, și-a uitat pe o bancă un telefon mobil, iar când s-a întors pentru a-l recupera, persoane necunoscute și-l însușiseră.

Femeia a sesizat polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Zalău, care au efectuat investigații și cercetări, iar ieri, 14 septembrie, au identificat persoana bănuită și-a însușit bunul găsit.

Este vorba de un bărbat, de 43 de ani, din comuna Sâg.

Telefonul a fost recuperat și predat persoanei vătămate, iar polițiștii continuă cercetările, urmând ca la finalizarea acestora dosarul penal să fie înaintat parchetului cu propuneri legale.

Vă reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile art. 243 din Codul penal:

Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său constituie infracțiune și  se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Actualitate