Connect with us

FOTBAL

VIDEO. Sălăjeanul Mario Tout aduce victoria pentru “U” Cluj în derby-ul cu CFR în Liga Elitelor U16

Puştiul originar din Chieşd a marcat unicul gol al derby-ului cu CFR Cluj, în ultimele minute de joc, profitând de o eroare în apărarea adversă. A fost al doilea gol stagional pentru Mario Tout


FC Universitatea Cluj are una dintre cele mai bune academii din ţară. Grupările de juniori ale “şepcilor roşii” ajung an de an în fazele superioare ale Campionatelor Naţionale, iar sezonul 2021 – 2022 a fost unul dintre cele mai bune, “U” Cluj ajungând până în finală la Liga Elitelor U 19, Liga Elitelor U 17, dar şi în finala Cupei Elitelor U 15. Din echipa U 15 a făcut parte şi Mario Tout, unul dintre cei mai talenaţi jucători de la Academie. Mijlocaşul originar din Chieşd are şi prezenţe la naţionala României U 15, reuşind şi un gol “sub tricolor”.

Începând din acest sezon, Mario Tout evoluează pentru echipa din Liga Elitelor U 16, acolo unde FC Universitatea Cluj are un start perfect de sezon, reuşind patru victorii în primele patru etape. Mai mult, tânăra echipă a “şepcilor roşii” are şi un golaveraj de invidiat, având 22 de goluri marcate şi doar unul singur primit.

Ultima victorie a “alb-negrilor” a fost obţinută miercuri, în faţa rivalei CFR Cluj, într-un meci restanţă din etapa a III-a. Partida s-a disputat pe terenul din Parcul “Iuliu Haţieganu”, în prezenţa unui public numeros. Tinerii “U”-işti au fost susţinuţi şi de galerie în derby-ul cu rivala din Gruia.

Meciul a fost decis de sălăjeanul Mario Tout, cu un gol marcat pe final de joc. Mijlocaşul a profitat de o eroare în apărarea adversă şi a înscris unicul gol al partidei.

A fost al doilea gol din acest sezon, după ce Mario Tout şi-a trecut numele pe lista marcatorilor şi în victoria obţinută de “U” Cluj, în deplasare la ACB Ineu, în etapa a II-a. Jocul acela a fost câştigat cu 12 – 1 de către elevii lui Gigi Vînău şi Paul Ghenţi.

“A fost un meci foarte greu şi echilibrat, dar mă bucur că am reuşit să marchez. Dedic acest gol familiei mele. A fost şi ziua antrenorului nostru. A fost foarte fericit la final şi ne-a felicitat. Visul meu cel mai mare ca şi jucător este să ajungă să joc la Barcelona”, a spus Mario Tout, la finalul meciului, pentru U Cluj TV.

FC Universitatea Cluj este lider în Liga Elitelor U 16, având 12 puncte acumulate, după primele patru etape, fiind singura formaţie cu punctaj maxim. Pe locul 2 se află Ripensia Timişoara, podiumul fiind completat de UTA Arad, ambele cu câte 10 puncte.

Sursa foto-video: FC Universitatea Cluj

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in FOTBAL