Connect with us

Social

Ploile au inundat mai multe străzi din Zalău – Unul dintre constructorii lucrărilor la infrastructura rutieră ne arată şi cauzele acestor probleme

Ploile din ultima perioadă au dat bătăi de cap zălăuanilor. Multe străzi şi municipiu au fost inundate, atât de apele pluviale, cât şi de apele menajere. În unele zone, apa a tâşnit din canale ca şi de la un adevărat… izvor.

Vineri seara, ploaia torenţială care s-a abătut asupra muncipiului a provocat inundarea mai multor străzi, unele dintre ele recent reabilitate şi modernizate. Investiţiile în infrastructură au avut de suferit, iar mai mulţi cetăţeni s-au revoltat.

Această situaţie am regăsit-o, de exemplu, pe strada Corneliu Coposu, acolo unde trotuarul a fost deja deteriorat, la fel asfaltul în unele locuri.

Administratorul uneia dintre firmele ce efectuează lucrări în municipiu a ţinut să facă nişte precizări şi a venit cu unele lămuriri în ce priveşte aceste probleme la infrastructură.

Ioan Savu – administratorul SC AVRIL SRL – spune că lucrările au fost efectuate bine, dar există nişte motive pentru care unele străzi au de suferit.

Conform constructorului, cea mai mare problemă pe strada Corneliu Coposu este lipsa unui sistem de canalizare a apei pluviale.

“Cea mai mare problemă apare de la ploi. Cred că peste 90% dintre casele de pe Corneliu Coposu sunt conectate la apa menajeră şi cu apa pluvială, ceea ce nu e normal. Şi, când vine problemele, se dă vina pe constructor. E logic că, în momentul în care plouă, canalizarea se umple şi apele se revarsă, provocând pagube. Trebuie să ştim că – în Zalău – Compania de Apă are treabă cu problema menajeră, iar Primăria şi firma Citadin răspund de apa pluvială. Atunci, atunci cine e vinovatul? Noi doar am executat un proiect.

Normal că apele strică pavajul, doar nu e de metal. Pavajul stă pe un strat de 2-3 cm de nisip, iar sub el este beton. Atunci când vin apele, nisipul se spală şi lucrările se deteriorează. Mai mult, când apa se umflă în menajer, iese de sub pământ prin conducte, pe unde apucă şi atunci se întâmplă nenorocirile astea. Că mai este şi problema cu asfaltul, e problema Delcar-ului care este în asociere cu mine la lucrare şi trebuie întrebat el. Dar nu cred că sunt probleme mari cu asflatul. Oricum, lucrările de pe Coposu sunt în garanţie şi trebuie refăcute. Cam aceeaşi treabă este şi pe strada Gheorghe Doja. Până când nu se va face diferenţiere între apă pluvială şi apă menajeră, eu cred că tot timpul va fi aşa. Din punctul meu de vedere, cea mai mare vină o au locatarii, care aruncă mizerie şi s-au racordat la reţeaua de canalizare menajeră cu apă pluvială, şi pe urmă autorităţile pentru că le-au permis să facă aşa ceva”, a declarat Ioan Savu pentru ziarul Ştirile din Sălaj.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social