Connect with us

JUDO

Alexandru Bologa, din nou campion european la judo

Judoka nevăzător a reuşit să câştige din nou medalia de aur la Campionatul European. Comopetiţia din acest an se desfăşoară în Italia, la Cagliari. Sportivul sălăjean a reuşit să treacă de trei adversari în drumul său spre medalia de aur


Alexandru Bologa este cel mai bun judoka nevăzător din lume, la categoria -73 kg. Sportivul originar din satul Derşida, comuna Bobota, a avut o evoluţie remarcabilă de-a lungul anilor, reuşind să câştige medalia de aur în competiţii precum Cupa Mondială sau Campionatul European. A cucerit mai multe Grand Prix-uri şi mai important, a reuşit să urce pe podium la Jocurile Paralimpice de la RIO (2016) şi Tokyo (2021).

La finele săptămânii trecute, Alex Bologa şi-a trecut un palamares un nou rezultat important, după ce s-a încununat din nou campion european. Bologa a mai izbutit această performanţă şi în anii 2017 (Marea Britanie) şi 2019 (Italia – Genova).

Tot în Italia, dar la Cagliari, a avut loc şi ediţia din acest an a Campionatelor Europene pentru judoka nevăzători.

Aflat pe locul 1 în clasamentul mondial la categoria -73 kg, Alex Bologa a mers cu gândul la medalia de aur la această competiţie, iar sălăjeanul nu s-a abătut de la misiunea sa.

Sportivul pregătit la Cluj-Napoca de Tamas Gergely şi Andreica Gianina a reuşit să facă un concurs perfect. După un prim tur liber, Alex a trecut în sferturi de georgianul Mishiko Shiobrishvili, după ce l-a învins printr-un procedeu de luxare (kansetsu-waza).

Calificat în semifinale, sălăjeanul a trecut de portughezul Djibrilo Iafa după un meci câştigat după două procedee de tehnice de aruncare (seoi-nage), punctate cu Wazari.

Pentru medalia de aur, judoka originar din Derşida s-a luptat cu germanul Lennart Sass. Sălăjeanul nostru a reuşit să se impună printr-o tehnică de strangulare (shime-waza).La competiţia din Italia au fost înscrişi judoka din 20 de ţări: Azerbaidjan, Croaţia, Franţa, Germania, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Lituania, Moldovan, Muntenegru, Olanda, Portugalia, România, Spania, Suedia, Italia, Ucraina, Georgia, Elveţia şi Turcia.

Este un nou rezultat remarcabil care a cucerit medalia de aur la Campionatul European pentru a treia oară.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in JUDO