Connect with us

HANDBAL

Junioarele I de la CSS Zalău câştigă un turneu internaţional în Franţa. Şi juniorii I de la Dinamyc Zalău au fost prezenţi în hexagon

Juniorii I de la Dinamyc, respectiv junioarele I de la CSS Zalău au participat zilele trecute la un turneu internaţional desfăşurat în Urrugne, Franţa, respectiv Artaleku, Irun, Spania


În perioada 25 – 28 august, în Urrugne, Franţa a avut loc un turneu internaţional de handbal, la care a participat şi CSS Zalău (junioare I), alături de Dinamyc Zalău (juniori I). Alături de cele două echipe sălăjene au participat echipe de renume din Franţa şi Spania. La băieţi au participat şase echipe, în timp ce la fete au fost înscrise cinci echipe.

Raluca Ionaşcu este antrenoarea care a făcut deplasarea alături de lotul de la CSS Zalău, în timp ce Adriana Ştefănescu este antrenoarea de la HC Dinamyc Zalău.

Băieţii s-au clasat pe locul 5, după duelurile cu CD Bidasoa, Urrugne. La această categorie au mai participat CD Bidasoa II, Billere şi Hernani.

În ceea ce priveşte fetele de la CSS Zalău, fetele pregătite de Raluca Ionaşcu a obţinut două victorii în prima zi cu Urrugne şi Hernani, meciuri desfăşurate în Irun, Spania. În a doua zi a turneului, CSS Zalău avea să piardă cu Pau Nousty, însă, s-a calificat în finala turneului, echipă cu care avea să joace şi finala. De această dată, fetele de la CSS Zalău s-au mobilizat exemplar şi au reuşit să se impună, pentru a obţine locul 1.

“A fost un turneu foarte reuşit. Fetele s-au mobilizat şi s-au autodepăşit. Am întâlnit echipe valoroase. Ţin să evidenţiez toată echipa pentru jocul frumos şi mobilizarea de care au dat dovată pe toată perioada turneului. Mi-a plăcut că pe lângă această experienţă handbalistică, am văzut şi cum este să stăm toate împreună, în internat, să mâncăm împreună şi să trăim împreună. A fost o experienţă frumoasă. Nu a fost uşor, drumul a fost foarte obositor, dar fetele s-au comportat exemplar. A fost un schimb de experienţă foarte plăcut. Pe această cale ţin să le mulţumesc şi celor de la Dinamyc pentru susţinere. Băieţii ne-au făcut o galerie excepţională şi s-au bucurat alături de noi cu tot sufletul”, ne-a declarat Raluca Ionaşcu.

“A fost foarte frumos, ne-am întâlnit cu campioana Spaniei. Nivelul a fost unul foarte ridicat. Ei se bazează foarte mult pe individualizare, tehnică şi sunt foarte uniţi. Asta mi-a plăcut foarte mult. Noi avem doar un an de muncă şi doar un sezon. Dar, băieţii s-au descurcat foarte bine. A fost o experienţă foarte frumoasă şi am fost mândri că am fost români acolo”, a spus şi Adriana Ştefănescu.

Echipele româneşti s-au susţinut reciproc pe perioada turneului, iar în timpul finalei fetelor, băieţii de la Dinamyc au făcut galerie şi au susţinut fetele pe toate durata partidei.

“Organizatorii au venit la noi şi ne-au felicitat, spunându-ne că suntem frumoşi ca echipă, atât noi, cât şi fetele şi că am fost cei mai cuminţi şi educaţi copii de la turneu”, a mai spus Adriana Ştefănescu.

A fost o experienţă deosebită pentru fetele de la CSS Zalău şi băieţii de la Dinamyc Zalău, sportivii profitând de locaţie şi pentru diferite activităţi sportive pe plajă. Totodată, echipele noastre au efectuat şi antrenamente comune cu echipele străine. Un moment mai deosebit a fost în momentul în care băieţii de la Dinamyc au pus muzică românească la sistemul de sonorizare al sălii, iar toată lumea s-a distrat pe teren, după cum ne-a informat antrenoarea Adriana Ştefănescu.

“A fost un drum lung de două zile şi jumătate. Pe această cale, mulţumim firmei de transport pentru siguranţa, confortul şi grija pe care ne-au purtat-o”, a mai spus antrenoarea de la HC Dinamyc Zalău.

Loturile deplasate

HC Dinamyc Zalău: Kovacs Daniel, Pavliuk Ionel, Balog Mark, Vlad Diaconiţa, Kovacs Norbert, Alexandru Mastan, Darius Filip, Răzvan Ghiurco, Antonio Daroczi, Alexandru Socaciu, Alexandru Mocuţ, George Goron şi Yaris Olaru. Antrenor: Adriana Ştefănescu

CSS Zalău: Carla Socaciu, Miruna Labo, Beatrice Roş, Denisa Pop, Daria Mante, Bianca Cozma, Antonia Pop, Denisa Rus, Daria Puşcaş, Alexandra Buzure şi Lavinia Iacob. Antrenor: Raluca Ionaşcu

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in HANDBAL