Connect with us

TENIS

Cornel Florean continuă seria impresionantă şi câştigă un nou turneu

Tenismanul veteran a reuşit să obţină locul 1 şi la turneul ITF de la Mamaia


Înainte de turneul de la Mamaia, Cornel Florean avea câştigate nu mai puţin de patru turnee ITF sau FRT. A fost favorit principal şi la ediţia a 32-a a Campionatelor Internaţionale de Veterani – Trofeul Corneliu Idu. Competiţia s-a desfăşurat sub egida ITF, fiind un turneu de categoria S400. 

La categoria +55 de ani  au fost înscrişi şapte sportivi, aceştia fiind împărţiţi în două grupe, una de patru sportivi şi una de trei sportivi. Sportivul sălăjean a fost repartizat în grupa de trei, alături de Firel Bîrsan şi Florin Suba.

Florean a obţinut două victorii în două seturi, scor 7 – 5, 6 – 3 cu Bîrsan, respectiv 6 – 2, 6 – 2 cu Suba. Cealaltă grupă a fost câştigată de Nemet Csaba, cel care avea să obţină trei victorii uşoare, trei meciuri în care a pierdut doar 5 game-uri. Cei doi câştigători de grupă şi-au disputat finala. A fost un meci pe cinste, cei doi fiind şi principalii favoriţi.

Nemet Csaba a început mai bine şi a controlat autoritar primul set pe care şi l-a adjudecat, scor 6 – 1. Acesta a început încrezător şi al doilea set, însă, Cornel Florean a avut o replică pe măsură.

Astfel, tenismanul nostru avea să se impună cu 6 – 3 în actul secund, iar meciul avea să se decidă în decisiv. În ultimul act, Florean nu a mai dat vreo şansă adversarului şi s-a impus cu 6 – 0.

Este al cincilea trofeu ITF pe care îl câştigă Cornel Florean în acest an, după turneele de la Bucureşti, Bacău, Bucureşti şi Grecia. Este cel mai productiv an al sălăjeanului, după cel din 2019, an în care a câştigat 4 turnee ITF.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in TENIS