Connect with us

Administraţie

Discuţii aprinse în şedinţa Consiliului Local Zalău despre veniturile de la Hostel Stadion

La ultima şedinţă de Consiliu Local Zalău, consilierii PNL au intervenit şi au dezbătut mai multe proiecte, între care şi chiriile pentru spațiile imobilului Hostel Stadion, imobil care recent a fost predat în administrarea clubului SCM Zalău

Consilierii municipali ai PNL au dezbătut proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi în ședința Consiliului Local Zalău, ce a avut loc pe data de 26 august.

Intervențiile membrilor liberali au cuprins proiectul de hotărâre nr.10 care face referire la posibila relocare a locatarilor din blocul C3 din municipiu, imobil ce urmează a fi modernizat, în internatul Liceului Tehnologic “Voievodul Gelu” din Zalău. Soluția primăriei a stârnit nemulțumirea conducerii unității de învățământ, care nu este de acord cu mutarea familiilor provenite din blocul de locuințe sociale în internatul liceului.

Consilierul Gheorghe Bancea spune că nemulţumirile în ce priveşte relocarea unor familii din blocul de locuințe sociale în internatul Liceului Tehnologic “Voievodul Gelu” puteau fi evitate

Directorul Casei Corpului Didactic Sălaj și consilier din partea PNL în Consiliul local Zalău, Gheorghe Bancea, a afirmat în ședință că toate nemulțumirile provocate atât conducerii liceului, cât și elevilor și părinților puteau fi evitate dacă se respectau anumiți pași.

“Discuțiile ar fi putut fi evitate dacă puneam unitatea de învățământ, prin consiliul de administrație care este organul de conducere al unității, așa cum spune Legea Educației, să își exprime un punct de vedere. Directorul asigură conducerea operativă a unității de învățământ, dar deciziile le ia consiliul de administrație al unității cu majoritatea de voturi. Iar în consiliul de administrație există reprezentanți ai profesorilor, ai autorității locale și reprezentanți ai părinților. Mai apoi, e Inspectoratul Școlar. Și abia apoi trebuiau luate deciziile. Se evitau discuțiile de astăzi. Desigur, este o situație în care trebuie să analizăm foarte bine ce facem și cum facem. Nu trebuie pierduți banii pentru modernizarea blocului C3, ba chiar trebuie să maximizăm investițiile. Dar lucrurile trebuie făcute într-o anumită ordine”, a declarat Gheorghe Bancea.

Consilierii PNL Zalău nu au fost de acord cu acest proiect, dar a trecut cu 11 voturi pentru, șase abțineri și o neparticipare.

Jumătate din sumele încasate din chiriile de la Hostel Stadion ajung în conturile clubului SCM Zalău

❗Un alt subiect la care au intervenit consilierii PNL Zalău este proiectul de hotărâre nr. 18 care stabilește ca 50 la sută din sumele încasate cu titlu de chirie pentru spațiile imobilului Hostel Stadion, dat în folosința Clubului Sportiv “Sport Club Municipal Zalău”, să rămână în conturile clubului.

Astfel, consilierii au atras atenția că aceste venituri suplimentare ar fi bine să ducă la diminuarea sau chiar eliminarea suplimentărilor repetate ale bugetului clubului din partea autorității locale.

De asemenea, speră ca și performanțele echipelor clubului să fie cel puțin pe măsura investițiilor primăriei în SCM Zalău, de altfel, unele foarte consistente. Tot prin acest proiect, clubul sportiv a primit în gestiune bunuri de la Hostel Stadion în valoare de peste 200.000 de lei.

PNL despre parcările din municipiul Zălău – Alocarea a cel puțin 1,5 locuri de parcare per unitate locativă

❗La proiectul de hotărâre numărul 4, consilierii liberali au atras atenția încă o dată asupra numărului locurilor de parcare prevăzute în proiectele investitorilor imobiliari la construirea de locuințe colective. Având în vedere creșterea continuă a parcului auto din oraș, liberalii au propus să se respecte prin proiectele depuse spre aprobare alocarea a cel puțin 1,5 locuri de parcare per unitate locativă.

❗Rolul consilierilor locali este să prezinte și să găsească soluții la problemele cetățenilor în ședințele de Consiliu Local. Puteți transmite propuneri, sugestii sau sesizări la adresa de e-mail pnl.zalau@yahoo.com.

PNL Sălaj

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Administraţie