Connect with us

DIVIZIA A1

Internaţional din Estonia, la echipa de volei de la  SCM Zalău

Campania de achiziţii pentru noul sezon s-a încheiat  odată cu transferul lui Keith Pupart, un internaţional din Estonia, care în sezonul trecut a mai jucat în România, la SCMU Craiova

SCM Zalău a pus punct final campaniei de achiziţii. În lotul pentru sezonul 2022 – 2023 sunt 14 jucători, dintre care patru sunt străini, iar trei dintre ei evoluează pe postul de secund. Ultima achiziţie este un internaţional din Estonia. Este vorba de Keith Pupart, care vine la SCM Zalău de la SCMU Craiova, echipă pentru care a jucat în sezonul 2021 – 2022. Keit Pupart are în palmares medalia de bronz cu SCMU Craiova, dar cv-ul său mai numără multe medalii şi trofee la echipe din Estonia, Franţa sau Belgia.

În vârstă de 37 de ani, voleibalistul care măsoară 195 de cm este campion în Belgia cu VC Greenyard Maaseik, în sezonul 2018 – 2019 şi câştigător  al Cupei Franţei, în sezonul 2010 – 2011 cu echipa Rennes Volley.

Este de patru ori campion în Estonia cu Selver Tallinn, formaţie la care a evoluat nu mai puţin de  şase ani. Tot în ţara sa natală, Pupart a cucerit de trei ori Cupa Estoniei.

Keith Pupart este component al naţionalei Estoniei, cu care în 2016 a câştigat European Golden League. În palmaresul său figurează şi meciuri în Liga Campionilor, pe vremea când evolua pentru belgienii de la VC Greenyard Maaseik. În cariera sa, voleibalistul a mai evoluat pentru Arago de Sete (Franţa), dar şi în puternicul campionat din Polonia, la Cuprum Lubin.

“Este un jucător cu experienţă, de care aveam nevoie. A făcut un campionat bun la Craiova, unde a obţinut medalia de bronz şi l-am văzut cum joacă. Noi aveam o echipă tânără şi aveam nevoie de un astfel de jucător cu experienţă mai ales pe postul de secund. Ne-au plecat Rareş Bălean şi Andrei Mihalescu, iar alte soluţii pe plan intern nu am găsit”, spune managerul Adrian Feher.

Tot de la SCMU Craiova a mai venit în această vară şi sârbul Dušan Stojsavljević.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in DIVIZIA A1