Connect with us

DIVIZIA A1

Rareş Bălean, cel mai bun de pe teren în meciul în care România a obţinut calificarea la EURO!  

Naţionala României a câştigat grupa A din preliminarii, iar primul loc a fost asigurat după victoria cu Albania. În acest meci, zălăuanul Rareş Bălean a ieşit în evidenţă cu 20 de puncte şi a avut o contribuţie majoră la calificarea “tricolorilor” la turneul final. “Am muncit mult pentru a reuşi această calificare”, spune voleibalistul din Zalău


Naţionala României de volei masculin a avut o vară excelentă. Mai întâi a câştigat Silver League şi a promovat în Golden League, iar  în preliminariile Campionatului European s-a clasat pe primul loc în grupă şi s-a calificat la turneul final de anul viitor.

La aceste performanţe a avut o contribuţie majoră şi zălăuanul Rareş Bălean, nelipsit în ultimii ani de la acţiunile “tricolorilor”.

Selecţionata pregătită de Sergiu Stancu a câştigat grupa A din preliminarii, unde a jucat în compania selecţionatelor din Albania, Bosnia şi Herţegovina şi Elveţia. S-a jucat tur-retur, iar în cele şase meciuri, România a obţinut 5 victorii şi s-a clasat pe primul loc cu 15 puncte, urmată de Elveţia cu 12 puncte.

Ultimul meci din preliminarii, cel cu Albania, a coincis cu calificarea României la turneul final. “Tricolorii” s-au impus cu 3 – 0, într-un joc în care în evidenţă a ieşit Rareş Bălean, care a fost cel mai bun de pe teren, contabilizând nu mai puţin de 20 de puncte.closevolume_off

Voleibalistul zălăuan a mai participat cu Naţionala României la Campionatul European din 2019,  când “tricolorii” s-au clasat pe locul 21.

“Ne-am dorit foarte mult această calificare şi am muncit mult pentru a reuşi să ne calificăm la Campionatul European. S-a văzut determinarea şi dorinţa noastră în fiecare meci disputat. Mă bucur că am reuşit în această vară să ne îndeplinim cele doua obiective, câştigarea Silver League şi calificarea la Campionatul European. Ne dorim ca voleiul românesc să fie din nou pe prima scenă a Europei, iar calificarea ne asigură acest lucru. Sper ca anul viitor să facem o figură frumoasă în Golden League şi la Campionatul European”, ne-a declarat Rareş Bălean.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in DIVIZIA A1