Connect with us

Social

FOTO – Un pui de barză rănit, salvat de pompierii sălăjeni

Un pui de barză rănit şi abandonat într-un cuib aflat pe un stâlp a fost salvat de pompierii de la Garda de Intervenţie Cehu Silvaniei. Pasărea migratoare a fost eliberată şi reintrodusă în mediul ei

În weekend-ul trecut, pompierii sălăjeni au intervenit la peste 40 de acţiuni. Una dintre ele a fost una mai specială. Misiune mai specială pentru pompierii militari de la Garda de intervenţie Cehu Silvaniei.

Sâmbătă dimineața, la dispeceratul I.S.U.-Ambulanță a fost primit un apel prin numărul de urgență 112, care anunța faptul că un pui de barză este rănit și abandonat într-un cuib aflat pe un stâlp în localitatea Biușa (comuna Benesat).

Conform martorilor, pasărea era în mare pericol deoarece era rănită de câteva zile și se afla în imposibilitate de a zbura și de a se hrăni.

La intervenție s-a deplasat imediat un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenţie Cehu Silvaniei. Salvatorii au constatat că puiul de barză avea un picior prins într-o sfoară.

Imediat, pompierii împreuna cu un echipaj de la Electrica au eliberat pasărea și au solicitat la fața locului un medic veterinar.

A fost informată și Garda de Mediu, care a trimis un reprezentant la fața locului. Totodată, pe toată durata misiunii de salvare, s-a menținut permanent legătura cu o asociație specializată, intitulată Prietenii berzelor“.

După eliberare, pasărea migratoare a fost hrănită și reintrodusă în mediul său. La scurt timp, puiul de barză și-a reluat zborul. Misiune îndeplinită!

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social