Connect with us

Social

Atelierul de Joc Popular Zalău, locul 1 la Festivalul – Concurs Național de Folclor de la Mioveni

Ansamblul folcloric iniţiat şi condus de inimosul Gabriel Boticaş începe să îşi facă nume şi la festivalurile de folclor din ţară, la doar doi ani de la înfiinţare. La Festivalul ce a avut loc în weekend la Mioveni, Atelierul de Joc Popular Zalău s-a impus la secțiunea Obicei specific, câştigînd primul loc!

Peste 300 de dansatori din opt județe au urcat pe scenă la Festivalul – Concurs Național de Folclor de la Mioveni (jud. Argeș). Timp de trei zile (12 – 14 august), festivalul ajuns la a treia ediție a încântat publicul dintr-un oraș ce știe să păstreze tradițiile și e un promotor al folclorului autentic, cu oameni care iubesc și apreciază muzica, dansul și portul strămoșesc.

Evenimentul a fost deschis vineri seara în prezența autorităților județene și locale, printr-un spectacol extraordinar, ce a avut loc pe scena din Centrul Civic al orașului Mioveni. Manifestarea a debutat cu tradiționala paradă a portului și continuat tot în Centrul Civic cu prezentarea unor obiceiuri specifice zonelor de baștină a fiecărui ansamblu participat, în timp ce alții și-au etalat măiestria dansului și a coregrafiilor pe ritmurile unor îndrăgite cântece populare.

Timp de trei zile, publicul şi juriul au avut ocazia de a vedea tradiții, obiceiuri și dansuri scoase la lumină din lada de zestre a poporului nostru. A venit şi momentul în care s-au stabilit câştigătorii, într-o gală de decernare a premiilor ce a avut loc tot în Centrul Civic.

Spre mândria sălăjenilor, printre câştigători s-a aflat şi Ansamblul Asociației Atelierul de Joc Popular din Zalău. Ansamblul pregătit de către Gabriel Boticaș, Ariana Tunyogi și Paula Taloș Pop a câştigat Premiul I la secțiunea Obicei specific!

“Începând cu anul 2020, în județ a fost dat startul unor ateliere de jocuri și obiceiuri populare, destinate tuturor categoriilor de persoane, fără limită de vârstă, cu scopul de a aduce în atenția acestora jocurile, obiceiurile populare reprezentative județului Sălaj și nu numai. Acest fapt a dus și la înființarea Asociației Atelierul de Joc Popular. Ansamblul este format exclusiv din cursanții acestor ateliere, organizate de către instructorul coregraf în joc popular Gabriel Marius Boticaș, care este și inițiatorul atelierelor”, menţionează Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, cu care Ansamblul a devenit partener începând cu acest an.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social