Connect with us

Actualitate

Se înfiinţează reţea de canalizare în comuna Băbeni prin programul Anghel Saligny

Comuna administrată de primarul Dorel Vancea a primit finanţare în valoare de 13 milioane de lei pentru înfiinţarea unei reţele de canalizare în localităţile Ciocmani şi Băbeni. Suma primită este mai mică cu 6 milioane de lei decât suma solicitată, astfel că urmează să se găsească soluţii pentru ajustarea proiectului la noul buget


Multe primării din mediul rural au primit cu încredere noul program de investiţii Anghel Saligny, asta deoarece vedeau programul ca pe o oportunitate bună de dezvoltare, astfel că au fost depuse proiecte măreţe. Unele au primit finanţare sută la sută, altele în procente mari, dar sunt şi cazuri unde primăriile au primit mult mai puţin decât au solicitat.

Acesta este cazul şi comunei Băbeni. Primarul Dorel Vancea, alături de echipa sa din Primărie a depus pe “Anghel Saligny” un proiect ce viza înfiinţarea unei reţele de canalizare menajeră în localităţile Băbeni şi Ciocmani. 

Suma solicitată pentru acest proiect a fost de 19 milioane de lei. Însă, după ce a fost făcută publică lista cu sumele repartizate în Sălaj, comuna Băbeni va primi o finanţare de 13 milioane lei, adică cu 6 milioane de lei mai puţin decât s-a estimat costul proiectului.

În aceste condiţii, administraţia locală trebuie să găsească soluţii pentru a se încadra în noul buget. Până la urmă, este foarte bine că a primit finanţare, primarul Dorel Vancea arătându-se mulţumit de acest fapt, cu toate că şi-ar fi dorit să fi primit finanţare integrală, sau măcar într-un procent mai mare.

“O să văd cum mă descurc. Am solicitat 19 milioane de lei pentru acest proiect şi am primit 13 milioane de lei. Trebuie să ne încadrăm în noul buget. Fiind două localităţi implicate, este puţin mai greu. Urmează să stabilim exact cum vom face pentru a ne încadra în noile sume. Important este faptul că am primit finanaţare. Sigur, primăriile care au primit integral suma solicitată sau în procente mari, nu au această problemă. Dar, o să ne descurcăm”, ne-a declarat Dorel Vancea.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Actualitate