Connect with us

ALTE SPORTURI

Trofeul Someşul se va desfăşura în Masivul Retezat

Clubul de Turism Montan “Someşul” Sălaj va organiza ediţia a XII-a de la Trofeul Someşul, tradiţionala competiţie organizată anual de către clubul din Sălaj


Ediţia din 2021 de la Trofeul “Someşul” s-a desfăşurat tocmai în judeţul Sălaj, tabăra fiind amplasată între Inău şi Someş Odorhei. Pentru ediţia din acest an, Clubul de Turism Montan “Someşul” Someş Odorhei va pregăti tabăra în Masivul Retezat, în staţiunea Râuşor.

Organizatorii au făcut cunoscută şi data desfăşurării concursului, astfel că în perioada 2 – 4 septembrie, cluburile interesate să participe la competiţie sunt aşteptat cu braţele deschise, aşa cum a fost de fiecare dată la Trofeul “Someşul”. În acest an, organizatorii au propus şase probe.

Este vorba despre proba de regularitate (parcurgerea unui traseu de regularitate cu o durată de 5 – 7 ore). A doua probă va fi una de alpinism individual, în timp ce a treia proba va fi de orientare turistică. Pentru această probă, organizatorii au rugămintea ca fiecare echipă să aibă propria busolă.A patra probă va fi cea teoretică. Bineînţeles că nu va lipsi nici proba slideshow.

Aici, fiecare club are alocate câte 10 minute pentru o prezentare cu clubul. Organizatorii au rugămintea ca fiecare echipă să aibă prezentare pe un stick USB. A şasea şi ultima probă, va fi proba culturală. Participanţi vor fi primiţi vineri, începând cu ora 15.00, în timp ce seara se va încheia cu un foc de tabără (ora 22.00). Ziua de sâmbătă va fi dedicată concursului efectiv.

Se va începe la ora 8.45 cu şedinţa tehnică, în timp ce de la ora 9.00 se va da startul  concursului cu proba de drumeţie montană (include proba de alpinism, teoretică, proba orientare turistică şi proba tehnică speo alpină).

După revenirea în tabără se va servi masa asigurată de organizatori, continuându-se cu proba de cultural (ora 20.00), pentru ca de la ora 22.00 să aibă loc proba de bibliotecă şi geci arse în acorduri de chitară. Duminică, de la ora 10.30 va fi festivitatea de premiere şi defluirea participanţilor. Organizatorii au şi câteva menţiuni pentru cei interesaţi să participe.

“Este o tabără de corturi. Echipamentul individual, obligatoriu, constă în bocanci, pelerină, frontală sau laterală, sac de dormit, izolir, fluier, pix. Echipament de echipă, obligatoriu, constă în cort, bidon de apă, busolă, trusă medicală, aparat foto. Organizatorii îşi rezervă dreptul de a modifica programul în funcţie de condiţiile meteo”, este mesajul celor de la Clubul de Turism Montan “Someşul” Sălaj.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in ALTE SPORTURI