Connect with us

Actualitate

Virgil Bob, despre avertizorii de integritate: “Probabil şi tu eşti, dar nu ştii asta”

Primele amendamente ale senatorului sălăjean din comisia juridică au vizat legea avertizorului de integritate


Virgil Marius Bob este unul dintre cei mai activi parlamentari, chiar şi în această perioadă, când deputaţii şi parlamentarii sunt în vacanţă.

De altfel, parlamentarul sălăjean face deplasări în teren în această perioadă pentru identificarea problemelor sălăjenilor. Totodată, senatorul din Şimleu Silvaniei aduce la cunoştiinţa opiniei publice şi ceea ce se numeşte un avertizor de integritate.

De altfel, printre primele amendamente ale lui Virgil Bob din comisia juridică au vizat legea avertizorului de integritate. Dar ce este şi ce face acestea, poate că mulţi nu ştiu şi nu au habar ce înseamnă.

“Probabil că şi tu eşti, dar nu ştii asta. Ar fi bine să ştii, deoarece legea îţi va oferi protecţie. Mulţi oameni, când văd asemenea cuvinte, nici nu mai citesc textul, deoarece sună prea sofisticat. Nu e nimic greu, avertizorul de integritate este acea persoană care are cunoştinţă de săvârşirea unor ilegalităţi şi le raportează organelor de cercetare, instituţiei din care face parte sau chiar direct presei, iar pentru a fi protejaţi, UE ne-a impus să-i creăm cadrul legislativ împotriva abuzurilor sau repercursiunilor ce ar putea fi comise împotriva avertizorului. Parlamentul României, al celei mai corupte ţări idn UE, a făcut o asemenea lege, însă imperfectă, tocmai ca să nu ofere protecţia necesară celor ce au curajul să arate ilegalităţile”, a spus Virgil Marius Bob.

Senatorul sălăjean a depus mai multe amendamente în Comisia juridică a Senatului, al cărei vicepreşedinte este, însă niciunul nu a  fost admins.

“Actualei coaliţii nu le plac pârâcioşii, după cum îi denumeau aliaţii pe holuri. Parcă au turbat când a fost pusă în discuţie această propunere. Eu am avut întâlniri prealabile cu membri ai societăţii civile, entitate interesată de asemenea iniţiative, deoarece AR TREBUI SĂ NE FI SĂTURAT DE HOŢI ŞI INFRACTORI LA CÂRMA ŢĂRII. Însă, electoratul încă nu a înţeles asta. Deşteaptă-te române!”, a mai spus Virgil Bob.

Senatorul mai spune faptul că Uniunea Europeană impune nişte reguli dacă vrem să fim membri cu drepturi egală, fiind nimeni nu ar vrea să stea la aceeaşi masă cu hoţii şi corupţii.

“În consecinţă l-au determinat pe al nostru preşedinte să întoarcă frumos această lege în parlament, ca să fie făcută cum trebuie. Poate că acum voi putea insera amendamentele mele în textul legii ce protejează avertizorii de integritate”, a conchis Virgil Bob.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Actualitate