Connect with us

FOTBAL

Sportul Şimleu a transferat un atacant născut în Germania

Gruparea de sub Măgură continuă campania de achiziţi şi aduce un atacant care şi-a făcut junioratul la echipe din Germania. Matteo Olaru este noul jucător al Şimleului, care a venit prima dată în România anul trecut, fiind adus de CFR Cluj. Fotbalistul nu a apucat să joace la campioana României ci doar în Liga a III-a, la Viitorul Cluj, unde a fost în sezonul trecut


                Ionuţ Costinaş

Din lipsa unui buget consistent, Sportul Şimleu nu poate aloca bani mulţi pentru transferuri de jucători. În aceste condiţii, jucătorii cu experienţă sunt greu de adus sub Măgură, iar conducerea se orientează spre jucători tineri, cu potenaţial, care pot creşte în valoare jucând în Liga a III-a pentru Sportul Şimleu.

În această vară, Sportul Şimleu a rămas descoperită în atac, după ce Gueye Mansour şi Cătălin Vaida, cei mai buni marcatori în campionatul trecut, au părăsit echipa.

Conducerea s-a orientat spre un atacant tot din Senegal, Bruno Gomis, care a fost în probe şi la SCM Zalău, însă transferul nu s-a putut realiza din cauza unor probleme cu actele.

Până la urmă, Sportul Şimleu şi-a adus un atacant care a făcut junioratul în Germania. Este vorba de Matteo Olaru, un jucător născut în anul 2002, care în perioada junioratului a jucat pentru Walldorf şi Neckarelz.

Matteo Olaru a venit prima dată în România, în vara anului trecut, fiind adus de CFR Cluj. Nu a apucat  să joace pentru campioana României, dar nici pentru echipa secundă din Liga a III-a. A jucat în Liga a III-a în sezonul trecut la Viitorul Cluj, echipă cu care a fost în play-off-ul Seriei a IX-a.

Ajuns sub Măgură săptămâna trecută, Matteo Olaru a şi debutat pentru Sportul Şimleu în amicalul cu Lotus Băile Felix, marcând un gol.

“Este un jucător interesant, dar mai are anumite lucruri de rezolvat. După cum l-am văzut în primul joc, este un jucător cu calităţi, care ne poate ajuta”, spune antrenorul Dănuţ Şomcherechi.

Matteo Olaru este al treilea transfer sub Măgură din această vară, după Darius Marina (CAO Oradea) şi Paul Szecui (Progresul Şomcuta Mare). La fel ca şi ceilalţi jucători, Matteo Olaru a semnat cu Sportul Şimleu un contract valabil pentru un sezon.

“Se vede că are calitate, dar încă este în urmă cu pregătirea fizică, însă are timp să se pună la punct. A jucat în sezonul trecut la Viitorul Cluj, o echipă care a fost în play-off şi sperăm ca venirea sa la Şimleu să fie un plus pentru el, dar şi pentru echipă”, spune preşedintele Ioan Gurzău.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in FOTBAL