Connect with us

Social

1 August – Ziua Naţională Salvamont! La mulţi ani, salvatorilor montani! La mulţi ani, Salvamont Sălaj

Astăzi, 1 august, celebrăm Ziua Naţională Salvamont, prilej de a aduce mulțumiri celor care au grijă în cele mai grele condiţii, de viaţa şi sănătatea turiştilor aflaţi în dificultate

Salvamont sau Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România (A.N.S.M.R.) este o organizație recunoscută de utilitate publică care reunește salvatorii montani din România și care se ocupă de reglementarea activității de salvare montană și de pregătirea salvatorilor montani.

Salvamont este o asociație cu personal calificat, care oferă servicii destinate să salveze pe cei accidentaţi rătăciți în munţi. Salvamontul are în dotare de obicei vehicole și echipamentul necesar salvării.

Sunt dedicaţi trup şi suflet Salvamontului. Nu au weekend-uri, nu au sărbători, îşi pun mereu viaţa în pericol.

Pe lângă prevenirea accidentelor turistice şi de salvare în munţi, ei mai fac şi patrulare preventivă, căutare persoane disparute,  asigurarea permanenţei la punctele şi refugiile Salvamont,  salvarea accidentatului sau a bolnavului, acordarea primului ajutor medical, transportarea accidentatului sau a bolnavului, participarea în colaborare cu alte structuri specializate la solicitarea acestora pentru salvarea de vieţi omenesti în caz de dezastre şi accidente, dar şi marcarea traseelor turistice şi întreţinere lor.

În plimbare, dacă întâlniți astăzi un salvator montan, nu ezitați să îi urați: “La mulți ani!”.

Ei sunt acei oameni care, cu multă pasiune și spirit de sacrificiu, salvează vieți pe cărările montane.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social