Connect with us

Actualitate

Bilanţul incendiului de ieri din Şimleu Silvaniei. Peste 12 ore s-au luptat cu flăcările pompierii, voluntarii şi chiar personal din cadrul MApN

Au ars 5 stupi de albine, material lemnos dintr-o gospodărie şi o suprafaţă totală de aproximativ 71 de hectare, dintre care 18 hectare de fond forestier


Sâmbătă, în jurul prânzului, pompierii șimleuani au fost solicitați să intervină la un incendiu de amploare la vegetația uscată în localitatea Șimleu Silvaniei, pe un teren în apropierea unității militare.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta violent și se propaga cu repeziciune pe mai multe direcții, pe o suprafață extinsă dezvoltând multiple focare, inclusiv în interiorul pădurii.

Au fost solicitate în sprijin și alte forțe din cadrul Secției Șimleu Silvaniei, Detașamentului Zalău și ale Garzii Nușfalău. Au fost mobilizate forțe: 40 de pompieri militari cu 12 mijloace si tehnică specifică de intervenție și am fost sprijiniți de pompieri voluntari din Pericei, personal și utilaje din cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență Șimleu Silvaniei, personal din cadrul Ministerul Apărării Naționale, personal silvic de la Ocolul Măgura, echipaje de poliție, și voluntari cu atv-uri și motocross .

Lupta cu flăcările a fost dificilă din cauza terenului accidentat, condițiilor meteorologice de caniculă și vânt. Cu puțin timp înainte de ora 24.00, cu eforturi considerabile incendiul a fost lichidat. Au fost distruse o cabană dezafectată din interiorul pădurii, 5 stupi de albine, material lemnos dintr-o gospodărie și o suprafață totală de aproximativ 71 de hectare, dintre care 18 hectare de fond forestier.

“Multumim pe această cale tuturor forțelor implicate, care cu eforturi uriașe și dăruire au contribuit la succesul intervenției. Tragem um semnal de alarmă și le reamintim cetățenilor că în perioadele caniculare și de secetă prelungită folosirea focului deschis pentru arderea vegetației uscate sau a resturilor vegetale este strict interzisă”, spun pompierii sălăjeni.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Actualitate