Connect with us

Social

DRAMĂ. Într-o clipă au pierdut tot ce au agonisit într-o viaţă. O familie cu trei copii a rămas pe drumuri, după ce casa s-a făcut scrum

Un incendiu de proporţii a mistuit casa, anexele, dar şi bunurile şi autoturismul unei familii cu trei copii minori din comuna Valcău de Jos. A fost demarată şi o acţiune umanitară pentru întrajutorarea familei care acum a rămas sub cerul liber

Dramă în micuţa comunitate de la Preoteasa. În noaptea dintre 21 spre 22 iulie, undeva după orele 1, în sătucul din comuna Valcău de Jos a izbucnit un incendiu de proporţii. O casă situată pe un deal a luat foc, ca urmare a unui scurtcircuit.

La faţa locului au fost deplasate de urgenţă echipaje de intervenţie de la Secţia de pompieri Nuşfalău. Pompierii militari s-au luptat mai bine de o oră cu flăcările, dar prea multe nu s-au putut face. Polistirenul extrudat cu care a fost izolat exteriorul casei a fost ca o torţă şi aceasta a făcut ca incendiul să se propage cu repeziciune.

Într-un târziu, focul a fost stins, dar nu şi durerea din sufletele membrilor familiei. O familie cu trei copii minori – doi băieţi şi o fată – care a trecut prin momente cumplite. În câteva minute bune, tot ce a agonisit într-o viaţă s-a făcut scrum. Au ars aproximativ 200 mp din acoperișul casei, camerele proprietăţii cu toate bunurile aflate acolo – produse electrocasnice, mobilier, acte, bani, cât şi autoturismul parcat în curte. Altfel spus, familia Florin și Paraschiva Rad din localitatea Preoteasa a rămas sub cerul liber.

Familia Rad este o familie modestă, care a muncit ani buni pentru a putea oferi condiţii de trai celor trei copii. Florin este din satul Preoteasa, iar Paraschiva din Moldova, dar s-a stabilit în comuna Valcău de Jos după căsătorie. Omul şi-a făcut această casă cu mâinile şi forţele sale, fiind ajutat şi de fraţii săi.

Ajunşi sub cerul liber, cei cinci membri ai familiei Rad s-au adăpostit deocamdată la rude şi la vecini, dar vor să facă totul pentru ca gospodăria să fie din nou aşa cum era până acum câteva zile.

Rudele şi oamenii din sat au început deja să îi ajute, astfel că au început cureţenia în ogradă şi în cel mai scurt timp familia Rad speră să poate începe la refacerea casei.

Pentru aceasta, a fost demarată şi o acţiune umanitară, iar oamenii cu suflet mare pot ajuta material sau financiar familia această familie aflată într-o perioadă extrem de grea.

ŞI autorităţile locale de la Valcău de Jos au făcut deja demersurile pentru ca familia cu trei copilaşi să poată fi ajutată.

“La fel cum s-a întâmplat şi în alte situaţii dificile, Primăria comunei Valcău de Jos va aloca un ajutor social de urgenţă”, a precizat Ioan Roşan, primarul comunei.


Titularul contului: Rad Florin-Cristian

Cont bancar: RO35CECESJ3208RON0296538

Banca: CEC BANK

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social