Connect with us

DIVIZIA A1

Lovitura verii. SCM Zalău a transferat un multiplu campion al României 

Pe postul de libero, SCM Zalău îl va avea din noul sezon pe Mihai Mărieş, un voleibalist cu mare experienţă care a fost transferat de la Dinamo. Jucătorul este de patru ori campion al României, performanţă pe care a bifat-o de trei ori în tricoul celor de la Remat Zalău iar o dată cu SCM Craiova


SCM Zalău schimbă liniile pentru noul sezon şi practic îşi formează echipa aproape de la zero. Nu poate apela la transferuri de top şi la aducerea unor jucători străini de valoare, deoarece bugetul este limitat, însă chiar şi aşa, conducerea s-a implicat pentru a găsi cele mai bune soluţii. Cel mai de răsunet transfer este fără doar şi poate Mihai Mărieş.

Voleibalistul în vârstă de 34 de ani vine de la Dinamo Bucureşti, unde în sezonul trecut a devenit vicecampion al României. Nu mai puţin de cinci sezoane la rând a evoluat Mihai Mărieş pentru Dinamo, echipă la care a ajuns în anul 2017.

Înainte de a juca pentru gruparea din capitală, Mihai Mărieş a fost la SCMU Craiova, în perioada 2014 – 2017, reuşind să devină campion al României cu oltenii în anul 2016. Nu a fost prima astfel de performanţă, deoarece Mihai Mărieş a mai cucerit titlul nu mai puţin de trei ori în tricoul celor de la Zalău, în 2010, 2011 şi 2012.

Originar din Baia Mare, Mihai Mărieş a jucat pentru echipa de sub Meseş nu mai puţin de şase ani şi a venit prima dată la Remat după terminarea junioratului.

După experienţa Zalău, Mihai Mărieş a rămas încă un sezon în Sălaj şi a jucat pentru CS Phoenix Şimleu Silvaniei, în sezonul 2013 – 2014.

Mihai Mărieş a fost dorit la SCM Zalău şi în urmă cu doi ani, însă voleibalistul era sub contract cu Dinamo. Acum, cele două părţi au bătut palma, iar fostul internaţional revine cu plăcere în oraşul în care a reuşit cele mai bune performanţe din cariera sa.

De patru ori campion al României şi de două  ori vicecampion, Mihai Mărieş mai are în palmares şi trei cupe, două cu Dinamo şi una cu Remat Zalău.

Cu Dinamo, voleibalistul a cucerit şi Supercupa României.Când evolua pentru Remat, Mihai Mărieş a bifat meciuri şi în Liga Campionilor. Ultima dată în cupele europene a jucat cu Dinamo Bucureşti în Cupa CEV.

“Mihai Mărieş este un jucător cu experienţă care cu siguranţă ne va ajuta în noul sezon. Este de trei ori campion cu Zalăul şi asta spune multe. Mi-a fost coleg de cameră în perioada în care jucam. Este un băiat pe care eu l-am apreciat mereu, un jucător valoros, pe care mereu l-am susţinut, ca dovadă că a ajuns să joace la cele mai bune echipe din România”, ne-a declarat Adrian Feher.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in DIVIZIA A1