Connect with us

Actualitate

FOTO. Lucrări de modernizare în cartierul Garoafelor din Jibou

Primarul Dan Ghiurco anunţă că au început lucrările de modernizare în cartierul jibouan, urmând a fi executate ample lucrări. Pe lângă modernizarea zonei, se vor crea şi 100 de locuri noi de parcare


Oraşul Jibou continuă să cunoască o amplă dezvoltare, iar în prezent, în oraş sunt deschise mai multe şantiere ce vizează modernizarea infrastructurii şcolare, sportive sau rutiere.

Se lucrează la Grădiniţa “japoneză”, la Şcoala Gimnazială “Lucian Blaga”, la Liceul Tehnologic “Octavian Goga”, la bazinul de înot, la sala de sport şi multe alte lucrări prin care va creşte nivelul de trai în comunitate. Totodată, primarul Dan Ghiurco anunţă că au început lucrările de reabilitare şi modernizare şi în cartierul Garoafelor.

În cadrul acestui proiect se va realiza un zid de protecţie taluz, urmând să fie lărgit şi reabilitat şi sistemul rutier. Se vor amenaja trotuarele şi vor fi refăcute şi accesele la blocurile de locuinţe.

Edilul oraşului Jibou anunţă că se va realiza şi un sistem modern de colectare a apelor pluviale. Mai mult, o problemă cu care se confruntă tot mai multe oraşe este cea a parcărilor. Astfel, autorităţile locale au luat în calcul şi acest aspect, iar prin proiectul acesta urmează să fie amenajate şi aproximativ 100 de locuri noi de parcare.

În plus, administraţia locală va amenaja o zonă de promenadă înspre valea Firizei, urmând ca zona din vecinătatea BCR să fie reamenajată.

Valoarea totală a investiţiei este de 2.525.509 lei plus TVA 479846 lei. Proiectul este finanţat din bugetul local.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Actualitate