Connect with us

HANDBAL

Gheorghe Tadici, pe aceeaşi linie cu Ministrul Sportului. Antrenorul Zalăului propune şi alte măsuri

Ministrul Sportului – Eduard Novak – a emis Ordinul care prevede obligativitatea unei ponderi de cel puţin 40% a sportivilor români la toate competiţiile intercluburi. Această decizie a fost salutată de Gheorghe Tadici care consideră că este o măsură înţeleaptă prin care vor fi protejate echipele naţionale. Antrenorul Zalăului propune şi alte măsuri, precum plafonarea salariilor la 2.500 de euro din banii publici şi obligativitatea folosirii unei jucătoare U21 în fiecare joc, cel puţin 15 minute

Eduard Novak, ministrul Sportului, a semnat un ordin care stabileşte obligativitatea unei ponderi de participare de minimum 40% a sportivilor români, din totalul de sportivi participanţi la competiţiile sportive naţionale oficiale, în sporturile de echipă.

Decizia Ministrului Sportului care va intra în vigoare începând cu sezonul 2022 – 2023 a provocat  multe reacţii dure în lumea sportului, dar sunt şi oameni din sport care salută această măsură.

Unul dintre ei este managerul de la HC Zalău, care îl felicită pe Ministrul Sportului pentru decizia luată. Potrivit lui Gheorghe Tadici, o astfel de măsură va ajuta echipele naţionale.

“Este o situaţie formidabilă. De vreo 10 – 12 ani nu mai există niciun interes de protecţie pentru echipa naţională şi nu poţi să joci în echipa naţională cu jucători străini. Toate acestea s-au întâmplat din bani publici şi în sfârşit se termină acest jaf ordinar. S-a ajuns la salarii exorbitante şi nu se poate ca o jucătoare să câştige cât o echipă de la un alt club cu care concurează la acelaşi nivel. Este o aberaţie. Îl felicit pe ministru. A făcut un lucru formidabil pentru că în ultimii 7 – 8 ani tot s-a amânat să se ia această decizie. Măsura are ca scop revitalizarea primei reprezentative indiferent de sport”, ne-a declarat managerul Gheorghe Tadici.

Decizia ministrului are ca şi scop susţinerea sportului de înaltă performanţă şi a sportivilor români, iar după părerea lui Gheorghe Tadici nu poate fi vorba de nici o discriminare.

“Este vorba de 40% sportivi români şi 60% străini. Dacă este să se considere discriminare ar fi faţă de sportivii români, în niciun caz faţă de cei străini. Pe de altă parte, nu s-au făcut restricţii vizavi de câţi jucători străini poate să aibă un club. Poate să transfere câţi vor dar să respecte un regulament pentru competiţiile interne, care există în fiecare ţară diferenţiat”, spune Gheorghe Tadici.

“Salariile din banul public să fie plafonate la 2.500 de euro. Cine vrea să ofere 50.000 de euro, să aducă diferenţa din bani privaţi”

Potrivit antrenorului de la HC Zalău, următorul pas care ar trebui să-l facă Guvernul este plafonarea salariilor din banii publici. În ce priveşte Liga Naţională de handbal feminin, fostul selecţioner mai vine şi cu o propunere prin care să fie introdusă obligativitatea folosirii unei jucătoare U21 în fiecare meci, timp de cel puţin 15 minute.

“E o măsură foarte înţeleaptă luată de ministru, la care eu aş mai adăuga folosirea unei jucătoare U21 în fiecare joc, minim 15 minute. Aş mai adăuga şi o plafonare la salarii din banul public, la 2.500 de euro. Cine vrea să ofere 50.000 de euro, să vină şi să aducă diferenţa din bani privaţi”, susţine Tadici.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in HANDBAL