Connect with us

HANDBAL

Încă o achiziție de la Vâlcea. O fostă internaţională de tineret vine la HC Zalău

Gruparea zălăuană a mai reuşit o achiziţie pentru noul sezon. Tadici a ajuns la o înţelegere cu extrema Roberta Stamin. În vârstă de 21  de ani, handbalista vine de la SCM Rm. Vâlcea, unde a evoluat în ultimele patru sezoane. Este fostă internaţională de tineret şi junioare, iar cu fosta campioană a României a prins câteva meciuri şi în Liga Campionilor

În mari proporţii, HC Zalău şi-a format lotul cu care va aborda noul sezon. Şase handbaliste noi sunt în lotul pregătit de Gheorghe Tadici, iar ultima achiziţie este o jucătoare care vine tot de la SCM Rm. Vâlcea.

Gruparea de sub Meseş a ajuns la o înţelegere cu extrema stânga, Roberta Stamin, o handbalistă de 21 de ani, care în ulimele sezoane a fost în lotul echipei din Vâlcea.

Roberta Stamin a început handbalul la Chimia Rm. Vâlcea, după care a trecut şi pe la Centrul Naţional de Excelenţă de la Vâlcea. Încă din perioada în care era junioară, Roberta Stamin a fost legitimată de către SCM Rm. Vâlcea, unde a debutat în Liga Naţională. Noua handbalistă de la HC Zalău are în CV câteva meciuri în cupele europene, chiar şi în Liga Campionilor.

Roberta Stamin a fost nelipsită de la acţiunile loturilor naţionale, fiind fostă componentă a lotului naţional de junioare şi tineret.

Tânăra jucătoare a jucat mai puţin la fosta campioană, având şi concurenţă acerbă, însă vine sub Meseş pentru a prinde cât mai multe minute şi pentru a creşte în valoare.

În această vară, tot de la SCM Râmnicu Vâlcea a mai fost transferată şi Daniela Marin, o handbalistă de 22 de ani care evoluează pe postul de pivot.

Viorica Ţăgean (Universitatea Cluj), Adriana Naumenko (Unirea Slobozia), Diana Nichitean (revenire de la “U” Cluj) şi Martina De Santis (Salerno) sunt celelalte achiziţii ale Zalăului pentru sezonul următor.

Gheorghe Tadici: “Poate progresa mult la Zalău, dar are nevoie de muncă”

“Este o jucătoare tânără, pe postul de extremă stânga, unde noi mai avem nevoie de jucătoare. Are calităţi şi a fost în lotul naţional de junioare şi la tineret. Vine de la Vâlcea, unde însă a jucat mai puţin în ultimul an. Ea poate progresa mult la Zalău, dar are nevoie de muncă”.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 13 iulie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in HANDBAL