Connect with us

Actualitate

FOTO. Zile pline de activităţi la Şcoala Gimnazială “Porolissum” din Zalău în cadrul Atelierelor de Vară

În urma unei colaborări cu Asociaţia RO Solidaritate (Franţa), Şcoala Gimnazială “Porolissum” din Zalău organizează în aceste zile mai multe activităţi pentru elevi, în cadrul Atelierelor de Vară. Astfel, mai mulţi copii au ocazia să îşi petreacă câteva zile din vacanţă şi sub o altă formă, fiind atraşi de activităţile de la şcoală. Drept urmare, peste 100 de copii au participat în primele două zile la Atelierele de Vară

Elevii Şcolii Gimnaziale “Porolissum” din Zalău au ocazia să îşi petreacă câteva zile din vacanţă şi sub o altă formă, chiar la şcoală. În aceste zile, instituţia condusă de doamna director Aurelia Pavel organizează Ateliere de Vară, în cadrul cărora au loc mai multe activităţi interactive.

Totul a fost posibil după o colaborare cu organizaţia RO Solidaritate cu sediul în Franţa, a cărui preşedintele este Andreea Ember din Zalău.

“Sunt onorată că putem oferi ca şi instituţie un mod agreabil pentru elevii noştri de a-şi petrece timpul. Am avut oportunitatea să o contactez pe doamna Andreea Ember care este preşedinta organizaţiei RO Solaridate cu sediul în Franţa şi am pus împreună la cale patru zile de activităţi pe perioada vacanţei. Noi le-am numit ateliere de vară pentru elevii şcolii noastre”, ne-a declarat Aurelia Pavel, directoarea Şcolii Gimnaziale “Porolissum”.

Prima zi a avut loc joi, fiind prezenţi peste 100 de copii la activităţi interactive. S-au organizat activităţi de educaţie sanitară, s-au îmbinat puzzel-uri mari, reprezentative pentru educaţia sanitară, iar Andreea Ember le-a vorbit copiilor lucruri elementare despre educaţia sanitară, fiind punctate chestiuni imortante ce ţin de igienă. Discuţiile au avut loc pe grupe de vârste. O grupă a fost formată din copii cu vârste între 7 – 11 ani, iar a doua grupă a fost formată din copii mai mari, cu vârste între 11 – 14 ani.

“Copiii au fost receptivi, apoi a fost o pauză binemeritată, când au servit câte un sandwich. S-au jucat, şi-au consumat energia iar în partea a doua a fost un atelier foarte frumos, în care a trebuit să îmbine sub forma unei machete castelul Wesselényi. Dânsa i-a purtat puţin prin istoria locală şi fiind obiectul studiilor dânsei, a punctat foarte bine valoarea istorică a acestei construcţii, iar elevii au fost deosebit de încântaţi. Feedback-ul a fost bun, atât din partea copiilor, cât şi a părinţilor”, ne-a informat Aurelia Pavel.

Vineri, în a doua zi a Atelierelor de Vară, au avut loc activităţi de educaţie juridică, fiind punctate drepturilor şi obligaţiile elevilor şi s-au mai organizat ateliere de ştiinţe.

Atelierele de vară vor continua luni şi marţi la şcoala structură – Şcoala Gimnazială “George Coşbu”, unde s-a înscris o grupă de 36 de copii.

Suntem foarte bucuroşi de această ocazie şi este doar începutul unui parteneriat pe care îl dorim fructuos şi benefic, atât pentru copii, cât şi pentru părinţii lor. Copiilor le place şi şi-ar dorit să fie cât mai lungă această tabără. Pe viitor dorim să fie activităţi de 4 – 5 zile”, ne-a declarat directoarea Aurelia Pavel.

La aceste ateliere de vară au participat şi nouă cadre didiactice din cadrul şcolii, cărora directoarea le-a adus mulţumiri.

“Sunt bucuroasă că au acceptat să vină şi să înveţe din experienţa acestei organizaţii şi a doamnei preşedinte Andreea Ember.Sunt colegele mele învăţătoare şi profesoare şi ne dorim să oferim cât mai multe asemenea ocazii pentru petrecerea într-un mod cât mai frumos a zilelor de vacanţă pentru copii noştri”, a spus directoarea Aurelia Pavel.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Actualitate