Connect with us

HANDBAL

Apărarea punctul forte al Zalăului. “Ne putem considera echipa cu cea mai bună apărare din campionat”

Cu 605 goluri primite, HC Zalău este echipa cu a doua apărare din campionat, după CSM Bucureşti, care a încasat 602 goluri. Ţinând cont de diferenţa mică de goluri primite, Gheorghe Tadici spune că HC Zalău se poate considera echipa cu cea mai bună defensivă, având în vedere ce jucătoare a avut gruparea de sub Meseş în comparaţie cu vedetele de la vicecampioana României


Şi în acest campionat, HC Zalău s-a evidenţiat cu o apărare organizată. După turul de campionat, gruparea de sub Meseş era echipa cu cea mai bună aprare, având cel mai mic număr de goluri primit. Acest statul la avut HC Zalău etape bune şi pe parcursul returului, dar în final a terminat campionatul având a doua apărare din Liga Naţională.

În cele 26 de etape, poarta Zalăului a încasat 605 goluri, cu trei mai mult decât CSM Bucureşti. Vicecampioana României a primit 602 goluri şi este echipa cu cea mai bună apărare din campionat.“Eu pun foarte mult  accentul pe apărare, unde trebuie muncit. În apărare este o muncă grea şi o acceptă foarte puţine jucătoare.

Aş putea spune că suntem detaşaţi la acest capitol faţă de CSM Bucureşti, dacă stăm să ne uităm ce jucătoare au ele în apărare, în zona centrală şi ce portari au avut. În mod cert, ne putem considera noi echipa cu cea mai bună apărare, chiar dacă ele au cu 3 goluri mai puţin primite. Nu există termen de comparaţie între noi şi ele. CSM Bucureşti trebuia să aibă cu vreo 100 de goluri mai puţin primite,la ce apărare solidă au avut”, spune Gheorghe Tadici.

În atac lucrurile nu au stat atât de bine, iar HC Zalău a marcat 598 de goluri. Mai puţine goluri decât sălăjencele au înscris doar CSM Deva şi Dacia Mioveni.

“În atac este vorba de forţa de aruncare, dar eu consider că am rezolvat destul de bine şi acest  aspect. Dacă aveam nişte extrem mai bune, probabil stăteam mai bine şi aveam vreo 7 – 8 puncte în plus”, spune antrenorul Zalăului.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in HANDBAL