Connect with us

HANDBAL

Gheorghe Tadici, printre cei mai slab plătiţi antrenori din Liga Naţională

Deşi are în spate un CV cu mari rezultate pe plan intern şi internaţional, fostul selecţioner câştigă la HC Zalău aproximativ 2.000 de euro pe lună şi într-un clasament al antrenorilor din Liga Naţională se află pe ultimele locuri. Conform datelor publicate în Gazeta Sporturilor, cel mai bine plătit antrenor din România este Adi Vasile cu 10.000 de euro pe lună

În condiţiile în care are un buget mult mai mic decât multe competitoare din Liga Naţională, HC Zalău nu îşi permite să arunce cu banii. Are jucătoare plătite sub media salariilor oferite de alte echipe din campionat. Nici salariul lui Gheorghe Tadici nu poate concura cu remunreaţia unor tehnicieni de la SCM Craiova, Dacia Mioveni, CSM Slatina sau Gloria Bistriţa. Ca să nu mai vorbim de antrenorii de la SCM Rm. Vâlcea,  Măgura Cisnădie, Rapid Bucureşti sau CSM Bucureşti, unde diferenţele sunt de trei chiar şi de patru ori!

Jurnalistul Costi Prună de la Gazeta Sporturilor a realizat un articol în care a detaliate salariile antrenorilor din Liga Florilor, pe care le-a comparat cu ale antrenorilor din Liga Campionilor.

Salariu de 2.200 de euro pentru Gheorghe Tadici

Potrivit acestui top, Gheorghe Tadici ar avea un salariu de 2.200 de euro pe lună la HC Zalău, fiind printre cei mai slab plătiţi antrenori din Liga Naţională.

Doar tehnicienii de la CSM Deva şi Ştiinţa Bucureşti au avut o remuneraţie ceva mai mică, de 2.000 de euro pe lună. Este vorba de Daniel Gheorghe şi Sorin Bârză, care în sezonul recent încheiat au antrenat ultimele două clasate, care au retrogradat în liga secundă.

În articolul publicat în Gazeta Sporturilor se arată că în campionatul României, unii antrenori sunt plătiţi după performanţa obţinută, alţii după CV, iar unii după bugetele de care dispun echipele pe care le pregătesc.

Adrian Vasile, în top, cu 10.000 de euro pe lună!

Comparativ cu antrenorii din Liga Campionilor, aproximativ două treimi dintre tehnicienii care antrenează în handbalul românesc feminin au contracte care rivalizează cu ale celor din Liga Campionilor.

Adrian Vasile de la CSM Bucureşti este cel mai bine plătit antrenor din România, cu 10.000 de euro pe lună. Tehnicianul de la Rapid, Carlos Viver a avut un contract de 6.500 de euro, dar din sezonul viitor va primi 8.000 de euro.

Bogdan Burcea are un contract de aproximativ 6.000 de euro la Craiova, deşi echipa sa a terminat campionatul pe locul 10, sub HC Zalău.

Vâlcea îi oferă un contract de 6.000 de euro norvegianului Bent Dahl, iar Alexandru Weber are la Măgura Cisnădie 5.000 de euro, după ce a calificat echipa de patru ori în cupele europene.

“Câştig în jur la 2.000 de euro şi ştiam de ani de zile că sunt în spate mult când vine vorba de remuneraţie. Nu putea fi altfel dacă la nivel de buget suntem în jurul locurilor 13 – 14.  Sunt salarii mari în Liga Naţională, unele exagerate, din banul public. Acestea sunt practicile. Peştii  mari înghit peştii mici, dar noroc că ne ferim bine de ei. Unii vor să nu ieşim pe teren când jucăm contra lor. Nu le-a fost jenă că au câştigat la Zalău pe trei greşei enorme de arbitraj. Tot ei au venit să acuze arbitrajul”, spune Gheorghe Tadici.

Cât câştigă antrenorii din Liga Florilor:

1. Rapid București  – Carlos Viver 6.500 euro

2. CSM București – Adrian Vasile 10.000

3. SCM Rm. Vâlcea – Bent Dahl    6.000

4. Măgura Cisnădie – Alexandru Weber 5.000

5. Gloria Buzău – Adrian Chiruț    3.500

6. Minaur Baia Mare – Raul Fotonea 4.000

7. Gloria Bistrița – Horațiu Pașca 4.500

    Kim Rasmussen – 10.000

8. Dunărea Brăila – Neven Hrupec  4.000

   Morten Soubak – 8.000

9. HC Zalău – Gheorghe Tadici     2.200

10. SCM Craiova – Bogdan Burcea  6.000

11. CSM Slatina – Victorina Bora 4.000

12. CSM Mioveni – Goran Kurtes 3.500

13. Știința București – Sorin Bârză 2.000

14. CSM Deva – Daniel Gheorghe 2.000

Sursa: Gazeta Sporturilor

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in HANDBAL