Connect with us

HANDBAL

Florentin Pera, favorit să preia Naţionala. “E îndreptăţit să ajungă selecţioner”, spune Gheorghe Tadici

România ar putea participa la Campionatul European din noiembrie cu un alt antrenor. În lumea handbalului se vehiculează că locul lui Adi Vasile va fi luat de Florentin Pera, tehnicianul care a antrenat în Rusia, pe ŢSKA Moscova. O astfel de schimbare este văzută cu o ochi buni de către Gheorghe Tadici

Naţionala de handbal feminin s-a calificat cu unele emoţii la Campionatul European însă  la turneul final din luna noiembrie, selecţionata României ar putea fi prezentă cu un alt antrenor. Lui Adi Vasile îi expiră contractul la finalul lunii, iar în lumea handbalului se vechiculează că locul său va fi luat de Florentin Pera, tehnicianul care a antrenat în Rusia, pe ŢSKA Moscova.

O astfel de mutare este văzută cu ochi  buni de către Gheorghe Tadici.

“Din punctul meu de vedere, Florentin Pera este îndreptăţit să preia Naţionala. A avut rezultate foarte bune în ultimii ani, atât la Vâlcea, cât şi în Rusia. Deocamdată, numele său doar se vehiculează. Urmează să fie discutat în Comisia Tehnică şi apoi în Consiliul de Administraţie”, spune Gheorghe Tadici.

Florentin Pera este din vara anului trecut antrenorul lui ŢSKA Moscova, cu care a câştigat Cupa Rusiei. Echipa sa a fost calificată în optimile Ligii Campionilor, unde trebuia să joace cu CSM Bucureşti, dar din cauza războiului dintre Rusia şi Ucraina,  echipele ruseşti au fost descalificate din cupele europene de EHF.

 “Din fericire, nu sunt acţiuni urgente ale lotului naţional feminin, aşa că avem timp să cântărim, să discutăm şi să găsim varianta optimă pentru naţionala feminină. Îmi doresc foarte mult şi cred foarte mult în valoarea românilor. Primele opţiuni vor fi antrenori români. Încerc să am discuţii cu toţi care doresc binele handbalului românesc. Vom ţine cont de toate părerile, dar decizia se va lua aici”, a precizat Constantin Din, preşedintele FRH, pentru Agerpres.

 Noua conducere a FRH nu îşi doreşte ca viitorul selecţioner să fie şi antrenor la vreun club, aşa cum s-a întâmplat cu Adi Vasile în ultimii an, care a fost şi selecţioner, dar a pregătit şi echipa de club CSM Bucureşti.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in HANDBAL