Connect with us

TENIS

Antonio Taloş urcă pe podium la Paleta de Argint!!!

După 23 de ani, CSM Zalău, secţia băieţi, are o nouă medalie la cea mai importantă competiţie din tenisul de masă românesc, la categoria de vârstă 8 – 10 ani. Dacă la fete, clubul zălăuan a cules medalii în ultimii ani, la băieţi, nu s-a obţinut o medalie la individual din anul 1994, iar ultima a secţiei a fost în 1999, o medalie obţinută cu echipa


Paleta de Argint este una dintre cele mai importante competiţii la categoria de vârstă 8 – 10 ani la tenis de masă. Până nu demult, era cea mai importantă, dar de câţiva ani, Federaţia organizează un Campionat Naţional şi la această categorie de vârstă.

Ediţia din acest an a Paletei de Argint a avut loc la Buzău, între 16 – 19 iunie, iar la start au fost prezenţi 168 de sportivi până în 10 ani, fete şi băieţi. Judeţul nostru a fost reprezentat de CSM Zalău de către sportivii Antonio Taloş, Demjen Peter şi Rareş Ilieş. Cei trei au reuşit au reuşit o clasare pe locul 8, după ce au ratat o şansă bună de a ajuns în Top 4.

Însă, de departe, cel mai bun rezultat a fost obţinut de către Antonio Taloş cel care a adus o medalie la individual, după o pauză de aproape 30 de ani. Ultimul sălăjean care a obţinut medalie la individual la Paleta de Argint a fost Ionuţ Seni, în 1994. De atunci şi până în prezent, o singură medalie s-a mai obţinut la băieţi, în 1999, cu echipa formată de Alexandru Labo, Călin Fodoca şi Radu Necula.

Antonio a fost favoritul numărul 4 al competiţiei, fiind un tânăr cu potenţial mare de a ajunge să facă performanţă în acest sport. Elevul lui Victor Puie a avut un parcurs de excepţie  şi până în semifinală a câştigat toate meciurile cu 3 – 0, patru la număr. În semifinale, Antonio a pierdut împotriva favoritului numărul 2, Andrei Bădeaşu. În meciul pentru locul 3, zălăuanul a trecut de Mihai Iordan. Pe tabloul principal au ajuns şi ceilalţi doi sălăjeni, Rareş Ilieş şi Demjen Peter.Antonio Taloş are 10 ani şi este elev la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Zalău, unde are rezultate foarte bune şi la învăţătură.

De precizat este faptul că secţia de fete de la CSM Zalău a mai obţinut medalii la Paleta de Argint, chiar şi de aur, în perioada în care Alesia Sferlea era legitimată la club.

“Mulţumim părinţilor şi sponsorilor care sprijină activitatea noastră. Athos şi Ianus sunt alături de tenisul de masă, cărora le mulţumim pe această cale. Antonio este un copil harnic, serios şi foarte ascultător. Este cuminte şi face tot ce trebuie la antrenamente”, ne-a spus Victor Puie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in TENIS