Connect with us

Actualitate

Cum au votat europarlamentarii români prelungirea cu un an a Certificatului Verde

“În 23 iunie 2022, Parlamentul European a ADOPTAT cu 453 voturi PENTRU si 119 voturi IMPOTRIVA prelungirea Certificatului Verde cu inca un an.

Pe prelungirea Certificatului Verde cu inca un an au fost, de fapt, trei randuri de voturi:

1. Primul vot a fost pe un amendament facut de grupul ID de RESPINGERE a intregii propuneri, astfel ca s-ar fi terminat cu Certificatul. Amendamentul a cazut la vot, iar in prima imagine vedeti cum au votat europarlamentarii romani. Au votat:

PENTRU: Terhes, Tudose, Winkler (acestia au votat pentru respingerea prelungirii cu inca un an a Certificatului Verde)

IMPOTRIVA: Avram, Basescu, Blaga, Botos, Buda, Busoi, Ciolos, Ciuhodaru, Cretu, Falca, Gheorghe, Hava, Marinescu, Mituta, Motreanu, Muresan, Nica, Pislaru, Plumb, Strugariu, Tomac, Tudorache (acestia au votat impotriva respingerii prelungirii cu inca un an a Certificatului Verde)

ABTINERI: Grapini, Wincze

NU A VOTAT: Stefanuta

ABSENTI: Benea, Bogdan, Manda, Negrescu, Nistor

2. Dupa ce a cazut la vot acest prim amendament, grupul ID a cerut ca sa se voteze pe o serie de amendamente care ar fi introdus in regulamentul cu Certificatul o serie de prevederi ce ar fi fost favorabile oamenilor. De exemplu, ca statele nu pot folosi Certificatul sa incalce drepturi, ca poti obtine Certificatul si daca ai dovada de anticorpi etc.

Aceasta propunere de a vota pe aceste amendamente a cazut la vot, insa nu va pot arata cum s-a votat pentru ca votul nu a fost prin sistemul electronic. Am facut live din plen si ati putut vedea cum se voteaza la gramada. Eu si cei din grupurile de dreapta (ECR si ID), insa, am votat sa se voteze pe amendamente.

3. Cazand la vot propunerea de a vota pe amendamente, s-a trecut la votul pe textul final, agreat de grupurile mari, si care prevedea prelungirea Certificatului cu inca un an. Propunerea a fost adoptata si are prevederi mai nasoale decat ce era pana acum.

Votul europarlamentarilor romani cu privire la propunerea de PRELUNGIRE a Certificatului Verde cu inca un an a fost astfel:

PENTRU: Basescu, Blaga, Botos, Buda, Busoi, Ciolos, Falsa, Gheorghe, Hava, Marinescu, Mituta, Motreanu, Muresan, Nica, Pislaru, Strugariu, Tomac, Tudorache (acestia au votat pentru prelungirea cu inca un an a Certificatului)

IMPOTRIVA: Ciuhodaru, Cretu, Grapini, Terhes, Tudose, Wincze, Winkler (acestia au votat impotriva prelungirii cu inca un an a Certificatului)

ABTINERE: Avram

NU A VOTAT: Plumb, Stefanuta

ABSTENTI: Benea, Bogdan, Manda, Negrescu, Nistor

Se adevereste ce am spus de la inceput cu privire la acest Certificat: odata introdus acest instrument de control se va mentine sub diverse pretexte.

Ca vot general, grupurile PPE, S&D si Renew au votat in bloc PENTRU prelungirea cu inca un an a Certificatului Verde.

Certificatul Verde, ce a avut rol de “domesticire” a europenilor in a fi ascultatori si supusi, combinat cu identitatea digitala si cotele de carbon vor conduce la impunerea si in UE a unui sistem de “credit social” inspirat dupa cel din China.

Voi ce parere aveti cu privire la aceste voturi?”.

Europarlamentarul Cristian Terheş

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Actualitate