Connect with us

Social

FOTO&VIDEO. Dezastru ecologic – tone de reziduuri industriale pe Someş

Tone de deşeuri din procese industriale plutesc acum pe apele Someşului. Ecosistemul acvatic este grav poluat

Poluare pe apele Someşului. În cursul zilei de marţi, 21 iunie, malurile râului au fost efectiv sufocate. Tone de reziduuri industriale înghit totul în jur, iar mirosul este insuportabil. Ecosistemul acvatic are de suferit.

Pescarii aflaţi la o partidă de pescuit au rămas uluiţi de situaţia dezastruoasă în care se află cel mai mare râu care străbate judeţul Sălaj. De pescuit nu mai poate fi vorba, deoarece deşeurile industriale au invadat şi zonele de agrement.

Oamenii aflaţi la pescuit la Rona (în apropiere de Jibou) şi la Ciocmani (comuna Băbeni) au trimis pe adresa redacţiei fotografii şi imagini filmate cu dezastrul de pe Someş. Imaginile sunt chiar şocante. Pescarii sunt total nemulţumiţi.

Se pare că reziduurile provin din zona industrială a municipiului Dej

Din câte se pare, reziduurile provin din zona industrială a municipiului Dej. Responsabilitatea pentru curățarea albiei este a celor de la Apele Române, iar de maluri ar trebui să se ocupe primăriile.

Cel puţin deocamdată, autorităţile abilitate nu au emis vreun anunţ despre acest dezastru ecologic.

Vine o spumă de culoare maro, care miroase de te omoară

Un pescar cu epoleţi, dar care a ţinut să îşi păstreze anonimatul, spune că pescuieşte de mai bine de 15 ani pe apele Someşului, însă aşa gravă situaţie nu a mai văzut.

“Mă aflu la Rona la pecuit. Someşul a fost făcut praf din această dimineaţă. Deşeurile vin într-una. Nu se poate, este bătaie de joc. Vine o spumă de culoare maro, care miroase de te omoară. Chiar miroase oribil. Nu ai cum să pescuieşti. Oamenii aştia de la AJVPS vin şi populează Someşul, bagă peşte, până la urmă pe banii pescarilor că toţi plătesc cotizaţie, dar vine cineva şi îşi bate joc în halul asta. Este incredibil ce se întâmplă aici. Întreg ecosistemul are de suferit”, spunea pescarul.

Un alt pescar, aflat în acţiune la Ciocmani, spune că această situaţie gravă nu este singulară. Omul spune că astfel de reziduuri poluează apele Someşului de mai bine de doi ani şi nimeni nu face nimic.

Acest incident trebuie să fie un semnal de alarmă pentru autorităţile abilitate, care trebuie să intervină şi să ia măsurile care se cuvin.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social