Connect with us

HANDBAL

HC Zalău îşi ”betonează” poarta şi transferă un portar cu experienţă în Liga Naţională

Plecarea “portăriţei” Raluca Kelemen a fost rapid acoperită după ce Gheorghe Tadici a decis să o transfere pentru sezonul următor pe experimentatat Viorica Ţăgean. Portarul de 33 de ani vine de la Universitatea Cluj unde a jucat ani la rând, dar în cariera sa a mai evoluat pentru CSM Deva, Măgura Cisnădie, Mureşul Tg. Mureş sau CSM Bistriţa

Campania de transferuri continuă la HC Zalău care a bifat o achiziţie importantă pentru postul de portar.

După ce Raluca Kelemen a plecat la finalul sezonului trecut, Gheorghe Tadici şi-a dorit să transfere un portar cu experienţă şi a ajuns la o înţelegere cu Viorica Ţăgean.

În vârstă de 33 de ani, “portăriţa” vine de la Universitatea Cluj, cu care în sezonul trecut a jucat în liga secundă. Universitatea a fost prezentă la barajul de promovare, însă a ratat revenirea în prima ligă.

Viorica Ţăgean va avea ocazia să joace din nou în Liga Naţională, în tricoul lui HC Zalău. Nu mai puţin de zece sezoane a jucat în prima ligă cu Universitatea cu care a câştigat două medalii de argint şi una de bronz, evoluând ani la rând în cupele europene, chiar şi în EHF Champions League!

Viorica Ţăgean  (n. 3 mai 1989) este originară din Sebeş, acolo unde a şi făcut junioratul la LPS Sebeş. În prima ligă, “portăriţa” a mai jucat pentru CSM Deva, Măgura Cisnădie, Mureşul Tg. Mureş şi CSM Bistriţa. Viorica Ţăgean (fostă Şuba) este fostă internaţională de junioare şi tineret. A  cucerit medalia de argint la Campionatul European de tineret din Austria (anul 2005), medalia de bronz la Campionatul European de tineret din Turcia (2007), dar si medalia de argint la Campionatul Mondial Universitar din Ungaria (2010).

Handbalista este căsătorită cu bodyguardul echipei de fotbal CFR Cluj –  Vasile Ţăgean –  un fost luptător de kickboxing care se ocupă de securitatea jucătorilor şi şefilor de la campioana României.

Palmaresul “portăriţei” în tricoul lui “U” Cluj:

Liga Națională: – 3 Medalii de vicecampioană -2010, 2011, 2012.
– Medalie de bronz – 2013.
Supercupa României: – Finalistă -2013.
Liga Campionilor: Grupe -2013
– Calificări: 2011, 2012.
Cupa Cupelor: – Sfertfinalistă -2008
– Optimi -2012

“Ne-am dorit un portar cu experienţă şi am transferat-o pe Viorica Ţăgean. Chiar dacă vine din liga secundă este un portar experimentat şi are calitate.  A fost o jucătoare care a bătut la porţile echipei naţionale de senioare. O cunosc de foarte multă vreme, iar când a terminat junioratul am vrut să o transfer la Oltchim. Sigur că a pierdut un sezon prin liga secundă, dar cert este că în urmă cu 2 ani, ea a fost cea care practic a făcut egal cu CSM Bucureşti. Sper să urce repede unde a fost, iar pe fondul unei pregătiri echilibrate, împreună cu Paula Teodorescu şi cu Alexandra Popescu să aducă un plus la echipă. Poarta este un post cheie şi m-am gândit că este cel mai important să avem constanţă la acest nivel. Sper ca ea să trăiască a doua tinereţe la Zalău la fel ca şi Paula Teodorescu. Am încredere în ea, altfel nu o luam şi sper într-o colaborare bună”, spune Gheorghe Tadici.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in HANDBAL