Connect with us

HANDBAL

FOTO. Au fost premiate sportivele anului 2021 din Liga Florilor

Cristina Neagu a fost desemnată cea mai bună jucătoare româncă, în timp ce Cristina Laslo este cea mai bună jucătoare româncă din LNF, iar Kristina Liscevic a fost desemnată cea mai bună străină din campionatul intern


La sfârșitul fiecărui an, toți antrenorii din Liga Florilor MOL au dreptul de a vota cele mai bune sportive din 3 mari categorii:1. Cea mai bună handbalistă din România 2. Cea mai bună româncă din Liga Florilor MOL3. Cea mai bună jucătoare străină din Liga Florilor MOL.

Prima categorie ia în calcul aportul unei jucătoare la performanțele clubului său, în competițiile interne (Liga națională, adică Liga Florilor MOL și Cupa României Fan Courier sau Supercupă) și internaționale (EHF Champions League în acest caz) și în plus participarea respectivei sportive în meciurile Naționalei.

Cea de-a doua categorie premiază aportul celei mai bune jucătoare de origine română strict în Liga Florilor MOL.Cea de-a treia categorie premiază jucătoarea străină considerată cea mai bună din Liga Florilor MOL (fără Cupa României).

Votul antrenorilor echipelor participante în Liga Națională de la sfârșitul anului 2021 a dus la următorul rezultat:

– Cea mai bună jucătoare româncă în anul 2021: Cristina Neagu

– Cea mai bună jucătoare româncă din LNF 2021: Cristina Laslo

– Cea mai bună jucătoare străină din LNF 2021: Kristina Liscevic

Niciun reprezentant al Federației Române de Handbal nu participă la acest vot. Cristina Neagu a primit trofeul de ”Cea mai bună jucătoare româncă în anul 2021” înaintea partidei România – Danemarca de la Mioveni, din 2 martie 2022, în fața sălii arhipline și în direct la televizor.

Cristina Laslo și Kristina Liscevic au primit premiile la sfârșitul sezonului 2021 – 2022, într-o ceremonie organizată de sponsorul competiției pe 30 mai 2022.

Sursa: Federaţia Română de Handbal

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in HANDBAL