Connect with us

HANDBAL

Noua achiziţie a Zalăului: pivot din Ucraina

Campania de achiziţii continuă pentru HC Zalău care a ajuns la o înţelegere cu Andriyana Naumenko, o handbalistă din Ucriana, care însă de ani buni evoluează pentru echipe din România. Ultima dată la Unirea Slobozia, Naumenko a mai jucat la Crişul Chişineu-Criş şi Minaur Baia Mare. În oraşul din Maramureş şi-a terminat junioratul la Marta, unde a fost colegă cu Alexandra Prykop


Jucătoarele tinere, cu potenţial de a progresa sunt ţintele lui Gheorghe Tadici. După acest aspect a fost transferată şi Andriyana Naumenko o jucătoare născută în Ucraina, dar care de ani buni evoluează în România.

Naumenko vine de la Unirea Slobozia, însă ea a mai jucat în România pentru Crişul Chişineu-Criş şi Minaur Baia Mare. În oraşul din Maramureş, Andriyana Naumenko şi-a terminat junioratul la Marta, unde a fost colegă  cu Alexandra Prykop, care a ajuns sub Meseş în urmă cu 4 ani.

Andriyana Naumenko a jucat la Minaur în sezonul în care echipa a promovat în Divizia A. În 2018 s-a transferat la Unirea Slobozia, cu care a jucat atât în prima ligă, cât şi în liga secundă. Zilele trecute, Naumenko a fost prezentă cu echipa sa la turneul de promovare, unde formaţia din Slobozia a ratat accederea în prima ligă.

Naumenko va reveni în Liga Naţională la doi ani distanţă. Pentru scurt timp, handbalista din Ucraina, în vârstă de 23 de ani, a fost în prima ligă cu Crişul Chişineu-Criş, care însă s-a retras după câteva etape la începutul sezonului 2020 – 2021.

Andriyana Naumenko se află în curs de obţinere a cetăţeniei române.

“Este o jucătoare puternică şi ambiţioasă. A fost o săptămână în probe şi am decis să o transferăm. Are foarte mult de muncă şi ştiam acest lucru, însă este o jucătoare care poate să progreseze. Are rată de progres, însă doar cu foarte multă muncă va putea reuşi. Are calităţi şi  este o fată dezgheţată”, spune Gheorghe Tadici.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in HANDBAL