Connect with us

DIVERSE

Cine a spus că fotbaliștii știu doar să dea cu piciorul în minge?

Viața sportivilor este scurtă, iar cea a fotbaliștilor profesioniști se încheie, de regulă, în jurul vârstei de 35 de ani. O parte dintre aceștia continuă în fotbal, ca antrenori, impresari sau conducători, dar evident, nu este loc pentru toți și chiar dacă ar fi, unii dintre aceștia pur și simplu nu-și doresc să mai stea aproape de teren. Problema cu care se confruntă mulți dintre foștii fotbaliști este că nu știu să facă altceva, deoarece și-au dedicat toată tinerețea pentru a se antrena. În continuare, vom vorbi despre câțiva dintre cei care au spulberat acest mit, reușind să aibă succes și în afara terenului.

Gianluigi Buffon, Andrés Iniesta și Andrea Pirlo au ceva în comun, în afara faptului că au câștigat Cupa Mondială. Fiecare dintre cei trei deține propria companie de vinuri. Buffon și-a lansat marca „Buffon #1” în anul 2017 și produce 30.000 de sticle de vin pe an, dar și 30.000 de sticle de ulei de măsline. Fostul său coleg de la Juventus, Andrea Pirlo, a început încă din anul 2007, la un an după ce a devenit campion mondial, cumpărând o vinărie de 15 hectare, lângă Brescia, orașul său natal. Vinăria „Pratum Coller” produce între 15.000 și 30.000 de sticle de vin anual. Andrés Iniesta, chiar dacă este cel mai tânăr dintre cei 3, este cel mai vechi în branșă. În urmă cu 22 de ani, tatăl său a cumpărat un domeniu de 300 de hectare, în Fuentealbilla, cu banii obținuți din semnarea primului contract al fiului său cu FC Barcelona, iar în 2010 a construit o cramă. „Bodega Iniesta” produce peste 1,2 milioane de sticle de vin, dintre care peste 65% sunt exportate în țări de pe toate continentele.

Tomas Brolin a deschis scorul în fatidica partidă pierdută de Generația de Aur a României în fața Suediei, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 1994. Atacantul avea 24 de ani la acea vreme și a fost unul dintre cei mai buni jucători ai turneului, dar ulterior, a fost forțat să se retragă din activitate la vârsta de 28 de ani, din cauza unor repetate accidentări. Fostul câștigător al Cupei UEFA s-a reorientat către poker, reușind chiar să participe la campionatul mondial WSOP din 2007. Deși a avut o carieră longevivă la masa de joc, acesta nu a avut nici pe departe succesul lui Ramón Colillas, un fost fotbalist și antrenor, care a devenit membru al faimoasei echipe PokerStars, după ce a câștigat marele premiu de 5,1 milioane de dolari la turneul PSPC din anul 2019. Jan Vang Sorensen, Teddy Sheringham, Vikash Dhorasoo, David Levi și Tony Cascarino sunt alți foști fotbaliști care împărtășesc această pasiune.

Eric Cantona a avut câteva momente teatrale pe terenul de joc, însă acelea au reprezentat doar începutul pentru fostul fotbalist legendar al celor de la Manchester United. Cantona s-a apucat de actorie în anul 1995, în timpul unei suspendări, și a reluat-o imediat după ce și-a încheiat prematur cariera de fotbalist, la vârsta de doar 30 de ani. De atunci, a apărut în 40 de filme și seriale, iar cariera sa este departe de a se fi încheiat. Dacă atunci când cauți pe Google numele francezului vei găsi mai întâi un rezultat către TransferMarkt, dacă vei căuta numele lui Vinnie Jones, mai întâi vei da peste pagina sa de pe iMDB. Galezul a făcut parte din „Crazy Gang”, porecla dată echipei Wimbledon FC din perioada anilor 1980-1990, datorită stilului de joc agresiv și al farselor pe care obișnuiau să le facă. Se poate spune că fostul câștigător al Cupei Angliei din 1988 a avut o carieră de actor ceva mai strălucită decât Cantona, având în vedere că britanicul a jucat în filme alături de nume importante de la Hollywood, precum Bradd Pitt, Sylvester Stallone, Jason Statham sau Arnold Schwarzenegger.

Djibril Cissé a devenit DJ după ce s-a retras din activitate. Steven Gerrard și-a deschis un lanț de restaurante în New York. Morten Gamst Pedersen este solistul trupei norvegiene The Players. Rio Ferdinand activează în muzică, HoReCa, fashion și în domeniul cinematografiei, printre altele. Acestea au fost doar câteva exemple de fotbaliști care au reușit să impresioneze și în afara terenului, dar lista poate continua.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in DIVERSE