Connect with us

Actualitate

O nouă medalie de aur pentru judoka nevăzător Alex Bologa

Tânărul originar din Derşida a cucerit o nouă medalie de aur. De această dată la o competiţie de judo desfăşurată în statul Kazahstan, în perioada 28 – 29 mai


Alex Bologa este un adevărat exemplu pentru noi toţi. Chiar dacă este nevăzător de la vârsta de 6 ani, Alex a continuat să lupte pentru visul său, iar în prezent este dublu medaliat la Jocurile Paralimpice de la RIO (2016) şi Tokyo (2020), totodată adunând medalie peste medalie la diferite Grand Prix-uri, Campionate Europene sau Mondiale.

A cucerit în acest an medalia de aur atât în Egipt, cât şi în Turcia. În perioada 28 – 29 mai, judoka şi-a trecut în cont o nouă medalie de aur, de această dată cucerită la Marele Premiu de Judo IBSA, Nur-sultan din Kazahstan.

Peste 200 de sportivi din 25 de ţări au participat la această competiţie, România fiind reprezentată de Alex Bologa, împreună cu antrenorul său, Gergely Tamas.

Judoka sălăjean a avut patru meciuri cu sportivi din Kazahstan, Uzbekistan, Germania şi în finală cu Kazahstan, sportivul nostru reuşind să câştige medaliia de aur.

Toate meciurile au fost câştigate de Alex Bologa cu ippon. Pentru Alex Bologa urmează acum un nou Grand Prix, de această dată, în Brazilia, în luna iunie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Actualitate