Connect with us

Social

Reabilitarea podului peste Someş, o veste aşteptată cu sufletul la gură de cetăţenii comunei Năpradea 

Aflată într-o stare precară, podul peste Someş de la intrarea în comuna Năpradea, de pe DJ 108 E va fi reabilitat de către Consiliul Judeţean Sălaj, iar lucrările ar putea fi finalizate chiar până la finalul acestui an. Această veste îi încântă pe locuitorii comunei Năpradea, deoarece podul respectiv este cam singura cale de acces spre Jibou, în special pentru maşini de mare tonaj

Consiliul Judeţean Sălaj va reabilita podul peste Someş, de la intrarea în comuna Năpradea. Este o veste aşteptată cu sufletul la gură de către cetăţenii comunei Năpradea, mai ales că pe ruta respectivă, majoritatea navetează spre Jibou. De altfel, podul respectiv reprezintă şi singura rută pentru maşinile de mare tonaj.

În ultimii ani, podul de pe DJ 108 E  a suferit degradări semnificative, astfel că circulaţia rutieră era pusă în pericol.

Este o investiţie care îi vizează în mod direct şi pe locuitorii comunei Năpradea. Era absolut necesar să se intervină pe acest pod pentru că era deja un pericol. În urmă cu 2 ani când au fost inundaţii, era gata să se rupă. Cetăţenii sunt încântaţi de această investiţie. Deja aveam multe sesizări legate de acest pod, în special cu privire la rezistenţa lui la tonajul mare. Au fost sesizări să punem restricţii, însă nu putem bloca firmele să îşi desfăşoare activitatea”, spune primarul comunei Năpradea, Vasile Fodor. 

Consiliul Judeţean Sălaj a predat deja constructorului amplasamentul în vederea demarării lucrărilor de punere în siguranţă  a podului.

Contractul are o valoare de 6,9 milioane de lei şi prevede o durată de execuţie a lucrărilor de 12 luni. Pe timpul lucrărilor, circulaţia va fi deviată pe un pod tehnologic care va fi construit în apropiere.

Pentru a ajunge la Jibou, mai există varianta cu podul de la Rona, însă acesta nu este destinat şi traficului de mare tonaj.

“Fără podul tehnologic, riscam să rămânem fără  posibilităţi de aprovizionare pe această perioadă.  La aprovizionare este nevoie de tonaj mai mare. Din discuţiile pe care le-am avut cu constructorul şi cu preşedintele Consiliului Judeţean, am găsit varianta unui pod tehnologic pe lângă cel care intră în reabilitare, astfel încât să se poată circula şi cu un tonaj mai mare”, ne-a informat primarul comunei Năpradea.

Primarul Vasile Fodor: Podul se va bloca pe perioada lucrărilor şi se va deschide un pod tehnologic paralel cu el, pentru a se putea circula pe această perioadă

Lucrările la pod sunt contractate pe o perioadă de un an, dar la predarea amplasamentului, contructorul a promis că va încerca să finalizeze  până în decembrie.

“Dacă nu intervin alte lucruri neprevăzute, lucrările se vor termina până la intrarea în iarnă. Aceasta este promisiunea constructorului, dar când te apuci la reabilitat ceva ce este vechi, pot să apară şi lucruri neprevăzute”, precizează primarul.

Chiar s-a pus problema variantei ocolitoare pe perioada lucrărilor şi nu s-a găsit, fiindcă nu există o altă rută pe care să o folosim. Va trebui construit un pod tehnologic lângă cel existent pentru a putea circula. Podul se va bloca pe perioada lucrărilor şi se va deschide un pod tehnologic paralel cu el, pentru a se putea circula pe această perioadă”, adaugă Vasile Fodor.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social