Connect with us

DIVIZIA A1

Aventură scurtă la Zalău pentru Tudor Balu

Transferat la SCM în vara anului trecut, tânărul voleibalist a decis să pună punct perioadei petrecute sub Meseş unde a avut ocazia să debuteze în Divizia A1. În ultimul an de liceu, voleibalistul preferă să se întoarcă acasă la Blaj şi să pună mai mult accentul pe şcoală

În sezonul viitor, SCM Zalău va fi mult schimbată. A plecat antrenorul Horacio Dileo, dar şi majoritatea jucătorilor. Pe lista plecărilor se află şi tânărul Tudor Balu, care a apucat  să facă parte din lotul vicecampioanei doar un sezon.

Transferat în vara anului trecut de la CSS Blaj, Tudor Balu şi-a făcut debutul în Divizia A1 în tricoul lui SCM Zalău. A prins câteva meciuri bune la formaţia zălăuană, însă cele două părţi au decis să se despartă după terminarea campionatului. Tânărul jucător a luat această decizie împreună cu familia sa şi a preferat să revină la Blaj, mai ales că urmează clasa a XII-a şi vrea să se pregătească cât mai bine pentru BAC.

“Am discutat cu părinţii lui şi au decis că este  mai bine pentru copil ca în anul şcolar în care are BAC-ul, să fie acasă mai aproape de familie. Noi îi înţelegem că acum este mai importantă şcoala. A fost o decizie luată în familie şi nu a contat doar activitatea voleibalistică. El s-a simţit foarte bine la Zalău, unde a avut ocazia să debuteze în Divizia A1. A progresat în acest sezon, iar părinţii erau mulţumiţi”, ne-a declarat managerul Adrian Feher.

Tudor Balu era văzut ca un jucător de mare perspectivă când a fost transferat la Zalău. “Este cel mai talentat tânăr jucător român sub 18 ani şi sunt convins că va fi unul dintre cei mai buni jucători români de volei în următorii 3 – 4 ani”, spunea Feher.

Cât timp a fost la Zalău, Tudor Balu a fost elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional Silvania.

Tot în această perioadă, de la formaţia zălăuană au mai plecat Rareş Bălean, Andrei Mihalescu, Liviu Râpeanu, dar şi jucătorii străini.

Conducerea urmează să înceapă la procesul de formare a lotului pentru sezonul următor. Totodată, şi la căutarea unui antrenor, care să înlocuiască plecarea lui Horacio Dileo.  “Avem discuţii cu jucători şi începem să lucrăm la formarea lotului.Vom începe discuţiile şi pentru aducerea unui antrenor”, precizează Feher.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in DIVIZIA A1