Connect with us

Social

Doliu în învăţământul sălăjean. S-a stins din viaţă unul dintre cei mai renumiți învățători din Jibou

Eugen Stanca, omul care le-a arătat tainele Abecedarului la învăţăceii din atâtea şi atâtea generaţii ale Liceului Tehnologic “Octavian Goga” Jibou, a trecut la cele veşnice la vârsta de 71 de ani

Doliu în învăţământul din judeţul Sălaj. Duminică, 22 mai, Eugen Stanca s-a stins din viaţă la vârsta de doar 71 de ani. Era considerat unul dintre cei mai renumiți învățători din oraşul Jibou.

A fost considerat omul responsabil de modul în care zeci de generaţii de copii din Jibou au fost educaţi, învăţaţi şi crescuţi pentru a face faţă apoi rigorilor vieţii de adult.

S-a născut în localitatea Popeni (comuna Mirşid), dar şi-a dedicat aproape toată cariera învăţământului jibouan.

O perioadă de timp, Eugen Stanca a ocupat catedra de învăţător la Şcoala Primară HUSIA – localitate aparţinătoare a oraşului Jibou.

Cea mai mare parte din carieră a petrecut-o însă la Liceul Tehnologic “Octavian Goga” Jibou, de unde s-a şi pensionat acum vreo cinci ani.

Dascălul a fost bine cunoscut şi în rândul credincioşilor care participau la slujbele de la Biserica “Adormirea Maicii Domnului” Jibou săvârşite de ginerele său – preot Daniel Babos.

“Cu durere în suflet, familia preotului Daniel Babos anunță trecerea la cele veşnice a domnului învățător Eugen Stanca, tatăl preotesei Maria-Ioana Babos. Slujba de înmormântare va avea loc marți (24.05) la ora 12:00 în satul Popeni, numărul 187”, este mesajul de condoleanţe al familiei celui care a fost învăţător Eugen Stanca.

Aşadar, ceremonia funerară va vea loc mâine, cu începere de la ora 12.00, la Popeni, satul său natal.

Ne rugăm bunului Dumnezeu să-i facă parte de un colţ de rai, iar familiei să-i dea mângâiere.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social