Connect with us

AUTOMOBILISM

Szabo Robert câştigă din nou raliul de pe Meseş

Pilotul sălăjean a reuşit să-şi apere titlul cucerit în premieră, în 2020. Szabo Robert a fost din nou cel mai rapid la Cupa Meseş Cento Group


Motoare turate, miros de cauciuri, viraje spectaculoase şi mulţi, mulţi cai putere. Cam despre asta a fost vorba la finele săptămânii trecute, când a avut loc Cupa Meseş Cento Group.

Peste 20 de piloţi s-au întrecut pe traseul amenajat pe Meseş, fiecare având acelaşi scop, să fie cel mai rapid şi să cucerească trofeul pus la bătaie. La start s-au aflat piloţi din Zalău, Timişoara, Baia Mare, Ploieşti, Satu Mare, Tăuţii Măgherăuş şi Oradea.

Cupa Meseş Cento Group face parte din calendarul Campionatului de Viteză pe Traseu Montan, fiind competiţia care deschide noul sezon.

A fost o primă etapă reuşită, în special pentru sălăjeanul nostru, Szabo Robert. Raliul de pe Meseş a devenit o competiţie tradiţională, fiind întreruptă doar în 2021.

Ultima ediţie, cea din 2020 a fost câştigată de Szabo Robert, iar sălăjeanul şi-a apărat titlul câştigat şi la ediţia din acest an. Pilotul sălăjean a fost cel mai rapid, reuşind un timp cu aproape o secundă mai bună decât următorul clasat. Szabo Robert a încheiat traseul în 1;52,672, clasându-se pe locul 1 atât la categoria avansaţi, cât şi la Open.

Etapa de pe Meseş s-a încheiat cu un singur abandon, fiind vorba de un pilot care a greşit într-o şicană şi a ieşit în decor.

“Am reuşit un rezultat bun. Maşina a avut aderenţă foarte bună şi cred că doar 80 la sută din potenţialul maşinii l-am folosit. Condiţiile au fost foarte bune şi mă bucur că am reuşit  să câştig din nou etapa de pe Meseş. Organizarea a fost foarte bună”, ne-a spus Szabo Robert.

Sărbătoreşte pe circuit în Germania şi Belgia

După victorie de pe Meseş, Szabo Robert s-a îndreptat către Germania, acolo unde va participa în această săptămână la Zilele Porsche, pe circuitul de la Nurburgring. Sălăjeanul s-a deplasat acolo cu Tesla Model X Ludicrous,de 800 de cai putere.

După experienţa de la Nurburgring, Szabo Robert va ajunge şi în Belgia, pe circuitul de la SPA, circuit cunoscut şi pentru etapa pe care o găzduieşte în campionatul de Formula 1.

“Este o victorie pe care o sărbătorim prin nişte experienţe superbe în Germania şi Belgia. Va fi o săptămână frumoasă. Totuşi, nu vom schimba marca, voi rămâne la Subaru, însă, vreau să testez şi rivala”, a conchis Szabo Robert.

Atât Porsche, cât şi Subaru folosesc motor boxer.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in AUTOMOBILISM