Connect with us

FOTBAL

Harababură totală în campionatul de juniori A1 organizat de AJF Sălaj

Cu două etape înaintea finalului de campionat, două echipe din Sălaj – Sportul Şimleu şi CS Barcău Nuşfalău – susţin că au dreptul să participe la baraj. Până în acest moment, AJF Sălaj nu a dat o precizare clară în ce priveşte desemarea echipei care merge la etapa interjudeţeană. Ioan Gurzău spune că Sportul Şimleu are dreptul de a participa, chiar dacă a jucat în locul juniorilor de la AS Ip, în timp ce Ciprian Grecu, antrenorul de la CS Barcău Nuşfalău susţine că echipa sa trebuie să meargă în etapa următoare, chiar dacă nu va termina pe locul 1

Încurcătură mare în campionatul de juniori A1 organizat de AJF Sălaj. Mai sunt două etape de disputat şi sezonul se termină, având în vedere că la acest nivel nu va fi organizat un play-off precum la seniori.

Clasament greşit pe site-ul oficial. “Ne-am trezit cu o înfrângere în plus”

Pe site-ul oficial al AJF Sălaj, clasamentul indică următoarea situaţie. Sportul Şimleu este pe locul 1 cu 48 de puncte, Rapid Jibou se află pe poziţia a doua cu 45 de puncte, în timp ce pe trei se clasează CS Barcău Nuşfalău cu 43 de puncte. Este un clasament greşit susţin cei de la CS Barcău Nuşfalău, iar potrivit antrenorului Ciprian Grecu, echipa sa trebuie să fie pe locul secund.

“Nu are cum să fie Rapid Jibou pe locul 2. Este o greşeală în clasament şi am informat AJF Sălaj de acest lucru. Noi avem doar două înfrângeri, nu trei. Ne-am trezit cu o înfrângere în plus”, spune Ciprian Grecu.

Până la urmă orice om mai şi greşeşte, iar acest lucru nu este de contestat, dar problema cea mai mare în campionatul de juniori A1 este alta: cine va reprezenta Sălajul în etapa interjudeţeană cu reprezentanta Clujului, care are loc la începutul lunii iunie?

“Mai departe trebuie să meargă echipa de pe locul 2. Sportul Şimleu nu are dreptul să participe pentru că ei nu au echipă în Liga a IV-a. Ei au reprezentat AS Juniorii Ip, fără să transfere jucătorii de la Şimleu la Ip. În mod normal, la baraj trebuie să meargă echipa care va termina pe poziţia secundă. Sunt rapoarte din acest campionat, unde apare fie AS Juniorii Ip, fie Sportul Şimleu. Nu este regulamentar”, susţine Ciprian Grecu, care vine şi cu un exemplu concret din anii trecuţi. “Într-un campionat, Viitorul Zalău a jucat pentru juniorii de la Unirea Hereclean. Toate meciurile erau omologate la masa verde, dar jocurile se disputau pentu a avea copiii meciuri. Este exact această situaţie ca şi acum la Sportul Şimleu”, susţine antrenorul de la CS Barcău.

“Doar dacă cineva vrea să schimbe regulamentul, atunci va merge la baraj altă echipă decât prima clasată”

Punctul de vedere al celor de la Sportul Şimleu este cu totul altul. Chiar dacă gruparea de sub Măgură a jucat în acest campionat în locul celor de la AS Juniorii Ip, Ioan Gurzău susţine că Sportul Şimleu poate participa la etapa interjudeţeană, dacă va termina campionatul pe locul 1.

Sunt doar poveşti că noi nu am avea dreptul să participăm. În regulament scrie clar, participă în competiţie cei care se înscriu, iar noi am făcut acest lucru. Faptul că cei de la Ip nu au avut juniori şi noi jucăm pentru ei este cu totul altceva. Ca şi membru afiliat, ne-am înscris în competiţie. Mai mult, regulamentul FRF dă dreptul ca juniorii să poată evolua şi în Liga a III-a, dar şi în campionatul judeţean U19. Doar dacă cineva vrea să schimbe regulamentul, atunci va merge altă echipă decât prima clasată. Oricum AJF Sălaj avea obligaţia ca pe noi să ne înscrie pentru că nu avem competiţie. Nu toate echipele de Liga a III-a au posibilitatea să se înscrie la republicani“, ne-a declarat Ioan Gurzău.

Ce spune regulamentul FRF

Până ca AJF Sălaj să facă lumină în acest caz, iată şi câteva paragrafe din regulamentul Campionatului U19 judeţean, postat pe site-ul FRF.

“În campionatul județean organizat de AJF – uri participă toate unitățile sportive afiliate la Asociația Județeană de Fotbal (AJF / AMFB), care solicită înscrierea în campionat, acceptând, totodată, respectarea și aplicarea prezentului regulament. În campionatul U19 Judeţean au drept de joc jucătorii juniori U19 care participă exclusiv în campionatele județene de seniori și juniori. NU au drept de joc jucătorii juniori care participă în ediția 2021 – 2022 a competițiilor: Campionatul Național U19, U17, Liga Elitelor U19, U17, U16, Cupa României U19 și U17, Liga I, Liga a II-a, și implicit, au viza FRF pe carnetul de legitimare, cu excepția echipelor de liga a III-a. Dreptul de joc pentru Juniorii U19 de nivel județean este stipulat în ROAF”.

Întreg regulamentul poate fi consultat aici.

Din campionatul de juniori A1 mai sunt de jucat două etape, iar Sportul Şimleu mai are de jucat cu FC Chieşd şi Luceafărul Bălan, în timp ce CS Barcău mai are de susţinut un singur joc la Chieşd. La cum se prezintă situaţia în clasament şi Rapid Jibou este în cărţi pentru titlu, deoarece are 3 puncte mai puţin decât Şimleul.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in FOTBAL