Connect with us

Şah

FOTO. Campioni la “sportul minţii”. Patru elevi reprezintă Sălajul la faza naţională la şah 

Vegh Bence, Doiniţa Ciurar, Ştefan Clapa şi Kutasi Blanka sunt cei patru elevi care au ocupat locul 1 în cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la liceu, respectiv gimnaziu. Fazele finale vor avea loc la Reşiţa, respectiv Iaşi, la finalul lunii mai


La finele săptămânii trecute, la Şcoala Gimnazială “Iuliu Maniu” din Zalău a avut loc etapa judeţeană la şah, în cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar. S-au desfăşurat competiţiile atât la liceu, cât şi la gimnaziu. Prezenţa a fost una numeroasă, în special la gimnaziu, meciurile fiind intense şi disputate.

La întreceriile liceale, Vegh Bence de la Colegiul Naţional Silvania a avut mintea cea mai ascuţită, câştigând locul 1, spre satisfacţia profesorului său Tarr Adorjan. Pe locul 2 s-a clasat Domokos Laszlo de la LPS Avram Iancu Zalău (prof. Paula Todoran), în timp ce Alexandru Sav de la Liceul Teoretic “Ion Agârbiceanu” din Jibou a completat podiumul.

La întrecerea fetelor de liceu s-au înscris trei participante, astfel că au jucat fiecare cu fiecare. În urma rezultatelor înregistrate, Doiniţa Ciurar de la Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu” din Şimleu Silvaniei (prof. Alexandru Ghiran) a ocupat prima poziţie. Dora Morar (CNS Zalău – prof. Tarr Adorjan) s-a clasat pe locul seecund, în timp ce Petrina Ardelean de la Liceul Pedagogic “Gheorghe Şincai” Zalău (prof. Dan Predescu) a completat podiumul.

La competiţia de gimnaziu, la băieţi, a fost cea mai numeroasă prezenţă. Nu mai puţin de 12 participanţi s-au duelat pentru primul loc. Au fost şi câteva surprize plăcute, Tudor Jacodi arătând potenţial. Deşi adversarii au fost mai experimentaţi, Tudor a reuşit să câştige prima fază a grupelor şi în final s-a clasat pe locul 3 (prof. Dan Lucaciu), un rezultat foarte bun. Competiţia a fost câştigată de Ştefan Clapa de la Şcoala Gimnazială „Corneliu Coposu”, prof. Flavius Seiche. Pe locul 2 s-a clasat Antonio Bonţe de la Şcoala Gimnazială “Silvania” din Şimleu Silvaniei (prof. Mirela Lazăr).

Competiţia feminină la gimnaziu a strâns la start 6 participante. În urma rezultatelor înregistrate, Kutasi Blanka de la Şcoala Gimnazială „Bathory Istvan” Şimleu Silvaniei s-a clasat pe locul 1. Iulia Vedinaş de la Şcoala Gimnazială Silvania Şimleu Silvaniei (prof. Mirela Lazăr) a ocupat poziţia secundă, podiumul fiind completat Amalia Mureşan de la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” din Zalău (prof. Dorin Mastan).

Profesoarele Gabriella Iosif şi Mirela Lazăr s-au ocupat exemplar de organizarea acestei competiţii, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret sprijinând competiţia cu diplome şi cupe.

Locurile 1 sunt calificate direct la etapa naţională de şah. În perioada 27 – 29 mai, la Reşiţa, va avea loc faza naţională la gimnaziu, în timp ce în perioada 20 – 22 mai, la Iaşi, are loc faza naţională la licee.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Şah