Connect with us

Actualitate

Scene uluitoare în scara unui bloc din Zalău – Un bărbat a furat portofelul unei femei

Scene total neaşteptate au fost surprinse în scara unui bloc din Zalău. Un bărbat de 54 de ani din municipiu a deposedat-o prin violenţă pe femeie de portofel în care avea documentele personale şi suma de… 10 lei


La data de 2 mai a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, au reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat de 54 de ani, faţă de care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie.

Ancheta a fost declanşată la data de 21 aprilie a.c., în jurul orei 15.00, când Poliţia Municipiului Zalău a fost sesizată prin plângere, de către o femeie de 72 de ani, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în scara blocului, o persoană necunoscută i-a smuls portofelul în care avea documentele personale şi suma de 10 lei, după care a fugit.

Cazul a fost preluat de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, iar din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuit de comiterea faptei este un bărbat de 54 de ani, din municipiul Zalău.

Zilele trecute, bărbatul a fost depistat şi condus la audieri. În baza probatoriului administrat în sarcina acestuia s-a stabilit că la data sesizării faptei, bărbatul ar fi văzut când victima a intrat în scara blocului, moment în care a deposedat-o prin violenţă de portofel în care avea documentele personale şi suma de 10 lei.

Portofeul împreună cu documentele au fost recuperate şi restituite femeii.

Cel în cauză a fost reţinut la data de 2 mai a.c., iar astăzi va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, în vederea luării unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Poliţiei Locale Zalău.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Actualitate