Connect with us

ATLETISM

FOTO. Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar şi-a desemnat noi campioni în Sălaj

Competiţii din cadrul ONSS continuă în judeţul nostru. În săptămâna dinainte de Sărbătorile Pascale s-au desfăşurat întreceri la volei, minifotbal şi atletism


Competiţiile din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar se află pe ultima sută de metri, cel puţin la nivel judeţean. La multe discipline au avut loc şi fazele interjudeţene, cu rezultatele echipelor noastre vom reveni într-un articol ulteiror. Înainte de Sărbătorile Pascale a fost din nou o săptămână plină pentru elevii sălăjeni care s-au întrecut la volei, minifotbal sau atletism.

Dar, să le luăm pe rând. La Şcoala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” din Zalău şi Şcoala „Mihai Eminescu”, tot din municipiu, a avut loc întrecerea la volei băieţi, ciclul gimnazial. Au fost 8 echipe participante, echipa şcolii Mihai Eminescu ieşind câştigătoare. Echipa de pe locul 1 a fost formată din  Raul Ardelean, Tudor Ardelean, Bogdan Baciu, Matei Chiba, Tudor Lazea, Bogdan Popa şi Patrick Verdeş, prof. Dan Lucaciu.

Tot la „Gheorghe Lazăr” şi „Mihai Eminescu” a avut loc şi întrecerea fetelor. Aici prezenţa a fost una mai numeroasă, la start aflându-se nu mai puţin de 10 echipe, ale şcolilor din Plopiş, Bocşa, „Silvania” Şimleu, Românaşi, „Mihai Eminescu” Zalău, „Gheorghe Lazăr” Zalău, Cizer, „Lucian Blaga” Jibou”, Ileanda şi Năpradea. La final, o singură echipă a fost câştigătoare, iar locul 1 i-a revenit echipei din Plopiş, pregătită de prof. Ionuţ Lontea şi prof. George Sârbu. Componenţa echipei din Plopiş: Maria Pop, Antonia Silaghi, Florina Lupou, Teodora Pop, Ana-Maria Edveş, Denisa Sârcă, Iulia Pop, Izabela Haraga, Daniela Haraga, Ioana Drăgan şi Bianca Marincaş.

Tot la ciclul gimnazial a avut loc şi întrecerea băieţilor la minifotbal. Nouă echipe s-au aflat la start, iar în urma rezultatelor înregistrate, Şcoala Gimnazială „Corneliu Coposu” Zalău a ieşit pe locul 1. Echipa a fost pregătită de prof. Marcel Petrean şi prof. Flavius Seiche.

Săptămâna s-a încheiat cu probele de atletism. Prima a fost cea de TETRATLON  Gimnaziu (viteză, aruncarea mingii de oină, rezistență, săritură lungime), câştigată de Călin Burian de la Şcoala Gimnazială „Vasile Lucăcel” Someş Odorhei (prof. Alina Sarkozy). La proba feminină s-a impus Debre Eliza de la Şcoala Gimnazială nr. Pericei (prof. Bogya Ferencz).

A urmat proba de PENTATLON Licee (viteză, aruncare oină, rezistență, săritură lungime, aruncarea greutății), câştigată de Ionuţ Zaha şi Teodora Barbur, ambii de la LPS „Avram Iancu” Zalău (prof. Lucian Bârlogeanu).

La CROS gimnaziu, Ionuţ Bonţe de la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” a ieşit pe locul 1 (prof. Dorin Mastan), în timp ce competiţia feminină a fost câştigată de Maria Csiki de la Şcoala Gimnazială „Porolissum” Zalău (prof. Mariana Puşcaş). De remarcat este faptul că cei doi sunt legitimaţi şi la CSS Zalău, acolo unde se pregătesc sub aripa antrenorului Nelian Ianchiş.

La CROS licee, Răzvan Sabo de la Colegiul Naţional Silvania (prof. Monica Ţârle) a ieşit pe locul 1, în timp ce la fete, competiţia a fost câştigată de Diana Opriş de la LPS Zalău (prof. Lucian Bârlogeanu).

Următoarea probă care s-a desfăşurat a fost la Alergare de rezistență – 600 m Ciclul PRIMAR. Pe locurile 1 s-au clasat Cătălin Grama (Şc. Gimn. „Corneliu Coposu” – prof. Marcel Petrean) şi Bakai Kata (Şc. Gimn. Pericei – prof. Bogya Ferencz).

Ultima probă a fost la Alergare de VITEZĂ – 50 m Ciclul PRIMAR. Cel mai rapid dintre băieţi a fost Deak Bence de la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău, prof. Szabo Krisztina. La fete, pe locul 1 a ieşit Dimeni Anna de la Liceul Tehnologic „Cserey Goga” din Crasna – prof. Pap Zoltan.

Competiţiile ONSS au continuat şi în această săptămână. Vom reveni într-un viitor articol cu rezultatele înregistrate.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in ATLETISM