Connect with us

HANDBAL

Pe mâna cui merge Gheorghe Tadici la alegeri. “Echipa lui este cea mai serioasă”. Cine mai votează din Sălaj?

Fostul selecţioner consideră că echipa lui Constantin Din are o strategie bună pentru dezvoltarea handbalului românesc. Pe lângă managerul de la HC Zalău, la alegerile de mâine de la Izvorani, din Sălaj vor mai vota reprezentanţi ai CSS Zalău, Dinamyc Zalău, HC Valeria Motogna şi AJH Sălaj

Patru candidaţi se înfruntă joi pentru funcţia de preşedinte a Federaţiei Române de Handbal, iar lupta se anunţă una încinsă. Chiar dacă are mulţi contestatari, Alexandru Dedu mai vrea un mandat la cârma federaţiei, însă rezultatele reuşite de echipele naţionale în perioada 2014 – 2022 îl trag mult în jos pe preşedintele în funcţie.

Ţinând cont de ce a reuşit în handbalul românesc în ultimii 8 ani, Gheorghe Tadici este de părere că trebuie o schimbare.

Nu eu vreau schimbarea lui Dedu, dar schimbarea o cer rezultatele. Ceea ce se discuta în urmă cu două săptămâni se adevereşte. Băieţii au rămas în pre calificările pentru mondiale sau europene, iar cu fetele suntem în urna a treia la tragerea la sorţi pentru mondiale şi în urna a patra pentru europene. Cu fetele suntem undeva unde eu acum 7 ani când am plecat de la echipa naţională nu am crezut că vom ajunge niciodată. Ne facem că nu vedem ce nu se întâmplă şi spunem că suntem mulţumiţi când câştigăm cu nişte echipe din lumea a treia sau a patra a handbalului, cum este Austria sau Fero. Aceasta este consecinţa unei strategii”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

Antrenorul Zalăului dă de înţeles că la alegeri merge pe mâna echipei lui Constantin Din, fostul arbitru internaţional, cotat cu cele mai mari şanse la câştigarea funcţiei de preşedinte.

Din punctul meu de vedere, echipa lui Constantin Din este cea mai serioasă şi sunt multe argumente. Vine din lumea handbalului, iar oamenii au fost conectaţi în handbal. Constantin Din are de 30 de ani o firmă care a fost din ce în ce mai prosperă. Are mulţi oameni de afaceri în jurul lui. A plecat cu o strategie care şi eu am propus-o la baza handbalului, la copii şi juniori, fără de care nu poţi să ai vârful piramidei valoros”, susţine Gheorghe Tadici.

Pentru a câştiga alegerile din primul tur, unul dintre cei patru trebuie să obţină 114 voturi. Asta dacă vin la vot toţi cei 225 de membrii afiliaţi cu drept de vot. Din Sălaj sunt cinci structuri sportive cu drept de vot. Este vorba de HC Zalău, CSS Zalău, HC Valeria Motogna, HC Dinamyc Zalău şi AJH Sălaj.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in HANDBAL