Connect with us

DIVIZIA A1

SCM Zalău colaborează cu Volei Club!? Zalăul va avea în sfârşit propria echipă în Divizia A1!

Protocolul de colaborare cu CSS CNE Lapi Dej s-a încheiat după doi ani, însă SCM Zalău nu mai este nevoită să apeleze la gruparea din Dej pentru a juca în continuare în Divizia A1, deoarece urmează să colaboreze cu Volei Club Zalău. Din câte se pare, locul lăsat liber de CSS CNE Lapi Dej SCM Zalău în Divizia A1 va fi luat de către Volei Club, ocupanta locului 3 la turneul de promovare, urmând ca cel mai probabil, cele două echipe din Zalău să fuzioneze, iar în prima ligă să existe propria echipă a oraşului de la poalele Meseşului

Pentru ca SCM Zalău să poată juca în Divizia A1 încă din primul an de la înfiinţarea secţiei de volei, cei din conducere au făcut un compromis.

Fiind vorba de o echipă nou-înfiinţată, gruparea zălăuană putea evolua în prima ligă doar printr-un protocol de colaborare cu o altă echipă care era deja afiliată la Federaţie şi activa în competiţiile organizate de FRV. Asta cu toate că în vara anului 2020 erau locuri libere în Divizia A1.

În acel moment, SCM Zalău a făcut un protocol de colaborare cu CSS CNE Lapi Dej, iar iubitorii voleiului de sub Meseş s-au putut bucura în continuare de volei  de primă ligă. A fost un sezon de-a dreptul excepţional, deoarece în stagiunea 2020 – 2021, SCM Zalău a fost vicecampioana României, iar acest lucru nu s-ar fi putut întâmpla dacă nu exista acea colaborare cu CSS CNE Lapi Dej şi implicit zălăuanii nu ar fi avut drept de joc în prima ligă.

Colaborarea cu CSS CNE Lapi Dej s-a întins şi pe durata sezonului 2021 – 2022, însă după această stagiune, acest protocol se încheie. Oricum, SCM Zalău nu mai este nevoită să apeleze la gruparea din Dej pentru a juca în Divizia A1 şi din toamnă.

Astfel, se va face o colaborare cu Volei Club Zalău, tocmai echipa condusă de Gabriel Terheş, cel care este şi directorul sportiv de la SCM Zalău.

Volei Club Zalău tocmai ce a încheiat pe locul 3 turneul de promovare pentru Divizia A1. În prima ligă au obţinut promovarea Academia Tomis Constanţa şi CSM Suceava, dar din câte se pare, Volei Club Zalău va fi invitată în prima ligă, pe locul lăsat liber de CSS CNE Lapi Dej SCM Zalău.Regulamentul prevede clar că în cazul în care există locuri libere în prima ligă, primele formaţii invitate sunt cele care au participat la turneul de promovare.

Acest lucru ne-a fost confirmat şi de un oficial de la Federaţie. “Dacă sunt locuri libere în Divizia A1, primele echipe invitate sunt cele care au participat la turneul de baraj, în ordinea clasării”, ne-a spus un membru al Comisiei de Competiţii. Dacă echipele care au fost la turneul de promovare refuză invitaţia, abia atunci, Federaţia trimite invitaţie de participare echipelor care au retrogradat.

În cazul de faţă, se pare că locul lăsat liber în Divizia A1 de CSS CNE Lapi Dej SCM Zalău va fi preluat de Volei Club Zalău. Apoi, cele două echipe din Zalău vor fuziona, iar în prima ligă va exista în sfârşit propria echipă a oraşului de la poalele Meseşului.

“Pentru a juca din primul sezon în Divizia A1, protocolul cu cei de la Dej a fost soluţia. Acum că avem o echipă din Zalău cu drept de participare în prima ligă este normal să facem cu ei o colaborare. Având în vedere că sunt coleg cu Gabriel Terheş la SCM Zalău,  în perioada următoare vom avea avea o discuţie despre colaborare pentru a participa în Divizia A1 în sezonul următor. Vom pune totul la punct în perioada următoare legat de strategia următorului sezon”, ne-a spus managerul Adrian Feher.

După fuzinonarea dintre SCM Zalău şi Volei Club, în cadrul clubului se va înfiinţa şi echipa secundă, care va evolua în Divizia A2.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in DIVIZIA A1