Connect with us

Social

Drama unui copil din comuna Măeriște. Luis a rămas fără părinți la doar 8 ani

Nu şi-a cunoscut tatăl niciodată, iar mama lui s-a stins din viaţă zilele trecute la doar 44 ani. La doar 8 ani, Luis a rămas orfan, dar soarta îi poate surâde

Luis Sălăjan este elev în clasa a II-a la Şcoala Primară Giurtelecu Şimleului. Are doar 8 ani, dar a trecut deja prin cele mai grele momente ale vieții. Nu a putut să spună vreodată cuiva… TATĂ. De fapt, el nu și-a cunoscut niciodată tatăl. Stâlpul casei a fost Viorica, mama sa care l-a crescut cu multe sacrificii și greutăți.

Familia Sălăjan locuia într-o căsuță modestă din satul Giurtelecu Șimleului (comuna Măerişte). Aici îşi mai făcea veacul şi fratele femeii, un bărbat de aproape 60 de ani, care nu a fost căsătorit niciodată.

Mama lucra ca zilier prin sat, la agricultură şi chiar în construcţii

Pentru a putea întreţine casa şi pentru a-l creşte pe Luis, mama lucra cu ziua prin sat. Sătenii spun că Viorica muncea cât era ziua de mare ca un bărbat, la agricultură şi chiar în construcţii.

Era harnică, energică şi făcea totul pentru a-i putea oferi o viaţă cât mai normală lui Luis. De ceva timp, femeia a fost lovită de o boală nemiloasă. S-a zbătut cât a putut, dar moartea a învins. Săptămâna trecută, Viorica Sălăjan s-a stins din viaţă, la vârsta de 44 de ani.

La doar 8 ani, Luis a rămas orfan de ambii părinţi. S-a trezit singur într-o lume rece şi plină de greutăţi. Lipsa de afecţiune l-a aruncat într-o stare de tristeţe şi deznădejde.

Luis poate zâmbi din nou. Poate avea din nou mamă şi chiar tată

Cu ajutorul autorităţilor locale şi al rudelor, copilul începe însă să zâmbească din nou. Are din nou perspective pentru o viaţă liniştită şi fericită în sânul unei familii, care îl iubeşte.

Tușa Nina (n.r. sora mamei lui Luis) și unchiul Marius Sălăjan sunt pregătiţi să îi ofere afecţiunea unei mame şi a unui tată, cum micuţul a visat tot timpul! Deşi mai are de hrănit încă trei guri, familia Sălăjan este hotărâtă să îl primească în sânul lor şi pe Luis!

Cu implicarea primarului comunei Măerişte şi a personalului de la Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei, Luis va fi luat în plasament de rudele sale, va avea o familie extinsă.

Demersurile au fost făcute deja şi s-a discutat la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sălaj. După Sărbătorile Pascale, va fi instituită tutela prin sentinţă judecătorească la Judecătoria Şimleu Silvaniei, cea care are jurisdicţie pentru comuna Măerişte.

Oamenii cu suflet nu au rămas indiferenţi faţă de drama lui Luis

Auzind povestea tristă a copilului din Giurtelec, oameni cu suflet mare din comună şi chiar din împrejurimi s-au mobilizat deja şi vor să îl ajute, material şi dacă se poate sufleteşte. Şi Luis trebuie să aibă o viaţă fericită!

Primarul Vasile Lazăr nu putea rămâne indiferent faţă de drama lui Luis. În zilele trecute, l-a vizitat pe copil, l-a asigurat că totul va fi bine şi că se va reuşi cea mai bună variantă pentru ca el să poată trăi o viaţă liniştită.

“E trist ca un copil de 8 ani să rămână orfan de ambii părinţi. Mă bucur însă că Luis nu va fi un copil instituționalizat şi va putea avea şi el o familie. Am discutat cu mătuşa şi unchiul copilului. Deşi ei mai au trei copii, sunt fericiţi că îl pot lua în sânul familiei şi pe Luis. <Mătuşa lui a spus că ce pune pe masă pentru cei trei copii va pune şi pentru Luis>. Sunt satisfăcut de faptul că micuţul poate simţi căldura sufletească, avea mare necoie de afecţiune. Totodată, sunt bucuros că mulţi oameni cu suflet s-au sensibilizat deja şi au început să îi ofere sprjin material lui Luis”, a menţionat primarul Vasile Lazăr pentru ziarul Ştirile din Sălaj.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj de joi, 28 aprilie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social