Connect with us

HANDBAL

Pierderi grele. Teodora Popescu şi Sabrina Lazea lasă Zalăul pentru Slatina

Două jucătoare cu vechime care joacă la Zalău de cinci, respectiv patru ani sunt la final de contract cu gruparea de sub Meseş, iar din vară au ales să joace pentru CSM Slatina. Potrivit lui Gheorghe Tadici, cele două handbaliste vor câştiga la Slatina un salariu mult mai mare decât la Zalău. “Ştiu că le oferă 6.000 de euro la fiecare”, spune Gheorghe Tadici

De ani buni, politica clubului HC Zalău este de a creşte jucătoare tinere şi de a le lansa spre handbalul mare. Când sunt la final de contract, multe dintre jucătoare aleg să meargă la mai bine, unde să câştige mult mai mult decât la HC Zalău. Şi la final de sezon, mai multe handbaliste îşi încheie contractele cu HC Zalău. Unele dintre ele au şi semnat angajamente cu alte formaţii unde vor evolua începând din sezonul 2022 – 2023.

Din vară, HC Zalău le va pierde pe Teodora Popescu şi pe Sabrina Lazea, două jucătoare cu vechime la poalele Meseşului. Sabrina Lazea a ajuns la Zalău încă din 2017, în timp ce Teodora Popescu joacă pentru echipa antrenată de Gheorghe Tadici din vara anului 2018. Ambele jucătoare au ales să plece la CSM Slatina, o formaţie care în acest sezon va termina sub HC Zalău şi care mai mult ca sigur îşi va asigura menţinerea în Liga Naţională la baraj.

Cu toate acestea, cele două handbaliste au ales să joace la Slatina, mai ales că le-au fost oferite contracte mult mai mari decât la Zalău. “Ştiu că Slatina le oferă 6.000 de euro la fiecare.  Au avut oferte de la Bistriţa şi de la Brăila. La noi este aceeaşi politică. Jucătoarele stau pe bani mai puţini, după care se duc pe contracte de trei, chiar patru ori mai mari”, spune Gheorghe Tadici.

Teodora Popescu a venit la HC Zalău în vara anului 2018, în timp ce Sabrina Lazea este la echipă din 2017. La început a fost eterna rezervă, dar Gheorghe Tadici i-a dat şanse, iar în ultimii ani, Lazea a crescut considerabil în evoluţii.

Este o handbalistă specializată pe faza de apărare, iar în urmă cu doi ani a fost convocată şi la echipa naţională!

“Sincer nu îmi pare deloc rău  că pleacă. Când a venit la noi, din 10 oameni, nouă îmi ziceau să-i dau drumul că nu se întâmplă nimic cu ea. A 10-a persoană care îmi spunea să o ajut era mama ei.  La ora actuală este jumătate de jucătoare,  la fel ca şi Mouna, Mărginean sau Toth care joacă acolo. Când vor fi jucătoare de apărare, dar şi de atac, atunci vor fi jucătoare complete şi titulare”, spune Gheorghe Tadici.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in HANDBAL