Connect with us

Actualitate

FOTO. Incendiu în apropiere de construcţia unor blocuri din Zalău

Miercuri seara, un incendiu de vegetaţie a avut loc în apropiere de construcţia unor blocuri ANL din cartierul Dumbrava Nord


Un incendiu de vegetaţie a avut loc miercuri seara, în apropiere de construcţia blocurilor ANL din cartierul Dumbrava Nord. Din cauza terenului greu accesibil, pompierii nu au reuşit să ajungă cu autospecialele. În sprijinul pompierilor au sărit şi poliţiştii locali, care au ajutat la transportul apei cu recipiente mai mici.

Apel către cetățeni : renunțați la curățarea terenurilor prin incendiere!

Potrivit ISU Sălaj, în conformitate cu HGR nr. 537/2007, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, reprezintă contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 2500 lei.

De asemenea, conform prevederilor OUG nr. 195/2005, privind protecția mediului, sunt interzise arderile fără acceptul autorității competente pentru protecția mediului, constituind contravenție și sancționându-se cu amenda de la 3000-6000 lei pentru persoanele fizice.

Totodată, eliminarea deșeurilor de orice fel prin incinerare este interzisă în conformitate cu prevederile OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor și se sancționează cu amendă contravențională de la 10.000-20.000 lei pentru persoanele fizice. Arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este strict interzisă, dacă nu se impune ca o măsură excepțională în cazuri de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici, conform satandardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor, relglementate prin Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 352/2015.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Actualitate