Connect with us

Social

Un bărbat din Sălaj a murit în timp ce încerca să stingă un incendiu de vegetaţie

Nenorocirea s-a petrecut ieri după-amiază în comuna Buciumi, adică în aceeaşi zi în care o femeie din Zalău a decedat în timp ce curăţa un teren agricol la Aghireş

Incendiile de vegetaţie uscată fac ravagii şi în Sălaj. Şi, din păcate, nu e vorba doar de pagube materiale, ci şi de pierderi omeneşti. Doar într-o singură zi – marţi, 22 martie -, două persoane din judeţul nostru şi-au pierdut viaţa în urma unor astfel de incendii.

Dacă la Aghireş, o femeie din Zalău a fost surprinsă de flăcările violente, o altă tragedie s-a petrecut în localitatea Bodia (comuna Buciumi).

Un bărbat de 71 de ani din localitatea Bodia şi-a găsit sfârşitul în timp ce încerca să stingă flăcările provocate de incendierea vegetaţiei uscate de pe un teren viran. Totul s-a întâmplat pe un pământ aflat la intrarea în sat dinspre comuna Agrij. Mai exact, în apropiere de cimitir şi foarte aproape de o pensiune turistică, pe care o deţine unul dintre cei doi băieţi ai bărbatului.

În timp ce se efectuau lucrări de curăţenie a terenului, vegetaţia uscată a început să ardă şi s-a extins cu repeziciune. Flăcările s-au propagat rapid, cu atât mai mult cu cât era vânt. Bărbatul de 71 de ani a încercat să stingă focul.

Trupul neînsufleţit a fost găsit în ograda unui vecin

Din câte se pare, omul ar fi inhalat fumul dens, iar acest lucru i-a afectat starea de sănătate. Nu s-a dat bătut şi a fugit repede la o casă din apropiere ca să ceară ajutorul, dar şi o găleată cu care să arunce apă pe foc. Din păcate, acasă nu era nimeni, astfel că acesta a mers către altă casă din vecinătate.

Nu a mai ajuns acolo… Şi-a găsit sfârşitul în ograda vecinului.

Sătenii se află stare de şoc. Deşi avea unele probleme de sănătate şi avea o vârstă respectabilă, omul era foarte activ. Era un om harnic şi muncitor. Se ocupa de toate în gospodărie, deoarece soţia sa era mai bolnavă.

“Chiar ieri dimineaţă m-am întâlnit cu el şi totul era bine. Nu îmi vine să cred că nu se mai află printre noi. Dumnezeu să îl odihnească în pace”, a spus cu durere în suflet unul dintre săteni, pentru Ştirile din Sălaj.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social